ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Για πολυτελή βίο σε διαμέρισμα 6.5 εκατ. δολαρίων εγκαλείται ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας

Για πολυτελή βίο σε διαμέρισμα 6.5 εκατ. δολαρίων εγκαλείται ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας
Έντονες φιλονικίες στο εσωτερικό της ελληνικής ορθόδοξης κοινότητας του Σίδνεϊ έχει προκαλέσει η νέα πολυτελής κατοικία του Αρχιεπίσκοπου Αυστραλίας Μακάριου, αναφέρει σε αποκλειστικό δημοσίευμα της η αυστραλιανή ειδησεογραφική ιστοσελίδα news.com.au.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο επικεφαλής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας αγόρασε ένας πολυτελές διαμέρισμα με σειρά ανέσεων, όπως θέα στην Όπερα και τη Γέφυρα του Σίδνεϊ, θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα, γυμναστήριο και πάρκινγκ για δύο αυτοκίνητα, αξίας 6.5 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό το οποίο οι πωλητές αρνούνταν να αποκαλύψουν για μήνες, παρά τις φήμες και τις συζητήσεις στο εσωτερικό της ελληνορθόδοξης κοινότητας της πόλης.
Σύμφωνα με τα κτηματολογικά αρχεία, το διαμέρισμα αγοράστηκε έναντι του προαναφερθέντος ποσού από το τραστ της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αυστραλίας λίγο πριν τα Χριστούγεννα, με μόνο το τέλος χαρτοσήμου να ανέρχεται στα 400.000 δολάρια, αναφέρει το news.com.au. Την αγορά του διαμερίσματος επιβεβαίωσε το ίδιο το τραστ, με δήλωση του επικεφαλής του στην αυστραλιανή ιστοσελίδα, τονίζοντας ότι το διαμέρισμα, όπως και άλλα ακίνητα σε διάφορες πόλεις της Αυστραλίας, αποτελεί ιδιοκτησία της Αρχιεπισκοπής και όχι του Έλληνα ιεράρχη.
Ακόμη, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, νέες αποκαλύψεις φέρνουν στο φως και τον ρόλο του φιλελεύθερου γερουσιαστή Άντριου Μπραγκ, ο οποίος παρενέβη στην αυστραλιανή κυβέρνηση για την αλλαγή του στάτους του Αρχιεπίσκοπου, που μετέβη στην Αυστραλία για το νέο του πόστο με τουριστική βίζα το 2019, λίγο μετά τον θάνατο του προκατόχου του, Αρχιεπίσκοπου Στυλιανού Χαρκιανάκη. Η παρέμβαση του Μπραγκ ήταν καθοριστική για τον Μακάριο, καθώς σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να εξασφαλίσει στάτους μόνιμου κατοίκου Αυστραλίας. Ακολούθως ο Μακάριος επιβράβευσε δημόσια τον γερουσιαστή για τις πρωτοβουλίες του, με τον Μπραγκ να γίνεται ο πρώτος μη-Έλληνας και μη-ορθόδοξος που λαμβάνει την υψηλότερη τιμή που μπορεί να δώσει σε κάποιον η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αυστραλίας. Κατά τη διάρκεια της τελετής, η οποία έλαβε χώρα στις 20 Ιανουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος έπλεξε το εγκώμιο του Αυστραλού γερουσιαστή για την ικανότητα του «να βρίσκει λύσεις».