ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

«Εμείς θα τα πούμε έξω»: Τραμπουκισμός Κικίλια στον πρόεδρο των γιατρών του θεραπευτηρίου Λέρου
Σε μία εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Τομεακή Επιτροπή Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, σύμφωνα με την οποία, ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, επιτέθηκε με ανοίκειες εκφράσεις στον πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου, λέγοντας εκτός των άλλων:  “εμείς θα τα πούμε έξω”(!), μία φράση που σίγουρα δεν αρμόζει σε στέλεχος της κυβέρνησης, επιφορτισμένο με τον τομέα της Υγείας των πολιτών.

Πέρα από τη διαχειριστική ανεπάρκεια του κ. Κικίλια, οποίος έχει αναστείλει τη λειτουργία της παιδοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Αγία Σοφία», θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο 18 παιδιά που χρήζουν άμεσης επέμβασης, και έχει κλείσει όπως φαίνεται τη Μονάδα Οδοντιατρικής ΑμΕΑ του νοσοκομείου Τρικάλων, τώρα (εάν φυσικά ισχύει η καταγγελία) μαθαίνουμε τόσο για την αδιαφορία του, όσο και για την αμετροεπή, εκφοβιστική και αγενή συμπεριφορά του.

Φυσικά, δεν πρόκειται για μία πρωτοφανή συμπεριφορά, καθώς όπως μπορούμε να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, επί των ημερών του, φακέλωνε συνδικαλιστές με ατάκες όπως, “εσένα σε ξέρω, είσαι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ”. Ωστόσο, θα περίμενε κανείς, ο κ. Κικίλιας να είναι σαφώς πιο ευαισθητοποιημένος για ζητήματα Υγείας και να αφουγκραστεί την κραυγή αγωνίας των εργαζομένων στον κλάδο της Υγείας, οι οποίοι τόσο καιρό έδιναν μάχη με έναν φονικό ιό.

Τότε χειροκροτήματα, τώρα τραμπουκισμοί
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την καταγγελία, ο υπουργός υγείας βρέθηκε στην Πάτμο και τη Λέρο, όπου ως γνωστόν τα προβλήματα στις δομές και τη στελέχωση της δημόσιας υγείας είναι πολλά. Ο Βασίλης Κικίλιας, αντί να αφουγκραστεί την κραυγή αγωνίας των γιατρών και συνολικά των εργαζομένων, έκρινε σκόπιμο να επιτεθεί με ανοίκειες εκφράσεις στον πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου, όπως “εμείς θα τα πούμε έξω”(!) και “εσύ μου έκανες άσχημη εντύπωση από την αρχή γιατί μιλάς συνδικαλιστικά”.

Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση η ΤΕ Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΚΕ που σημειώνει τα εξής:
«Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στην Πάτμο και Λέρο ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας. Κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις δομές Υγείας αντί να ακούσει και να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκεί, αυτός επιτέθηκε φραστικά στον πρόεδρο των γιατρών της Ένωσης Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου που, ως όφειλε, προσπάθησε να του θέσει τα αιτήματα των υγειονομικών που βρίσκονται στα νησιά. Αιτήματα που είναι ανάγκη να αντιμετωπισθούν άμεσα για να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές από τις τεράστιες ελλείψεις και τον κίνδυνο έκθεσης στον κορονοϊό.

Αντί λοιπόν ο υπουργός να δώσει εξηγήσεις και απαντήσεις, κατέφυγε σε απαράδεκτες εκφράσεις ενάντια στον πρόεδρο των γιατρών όπως “εμείς θα τα πούμε έξω”, “εσύ μου έκανες άσχημη εντύπωση από την αρχή γιατί μιλάς συνδικαλιστικά” κ.ά. Αυτή η συμπεριφορά του υπουργού προς στους γιατρούς συνδικαλιστές εκθέτει συνολικά την κυβέρνηση και δείχνει πόσο υποκριτικό ήταν το χειροκρότημά της για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής όσο και το ενδιαφέρον της για τους νησιώτες. Οι ευθύνες τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τα μεγάλα κενά στις δημόσιες δομές Υγείας των νησιών των Βορείων Δωδεκανήσων είναι τεράστιες.

Για αυτό είναι αναγκαίο τώρα οι νησιώτες να ενώσουν τις φωνές τους μαζί με τους υγειονομικούς και να διεκδικήσουν ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας, ικανό να απαντήσει στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες της ζωής τους».

Η αμηχανία του κ. Κικίλια εξαιτίας των αλλεπάλληλων λανθασμένων χειρισμών του στην Υγεία και των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί, δεν θα μπορούσε ποτέ να δικαιολογεί κανέναν τραμπουκισμό. Απεναντίας, τα αιτήματα όλων των υγειονομικών και των πολιτών που αγωνιούν για την υγεία εκείνων και των ικογενειών τους, πρέπει να ακουστούν και να ικανοποιηθούν άμεσα. Οι τραμπουκισμοί άλλωστε, δεν αποτελούν ποτέ απάντηση και σε τίποτα.

Πληροφορίες από:902.gr

πηγη