ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Νέο “δωράκι” σε τραπεζίτες, μέλη ΔΣ και μετόχους τραπεζών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Νέο “δωράκι” σε τραπεζίτες, μέλη ΔΣ και μετόχους τραπεζών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη
“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη νομοθετεί νέες μεθόδους «νόμιμης φοροαποφυγής» για υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, μέλη διοικητικών συμβουλίων και μετόχους τραπεζών” καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους ο Νίκος Παππάς και ο Γιώργος Τσίπρας, την ίδια ώρα που “εκατοντάδες χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις παραμένουν αποκλεισμένες από τα εργαλεία παροχής ρευστότητας, με ευθύνη των τραπεζών και της κυβέρνησης”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τομεάρχη Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, και του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας, Γιώργου Τσίπρα:

Υπό το μανδύα της «ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας», η κυβέρνηση Μητσοτάκη νομοθετεί νέες μεθόδους «νόμιμης φοροαποφυγής».

Για υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, μέλη διοικητικών συμβουλίων και μετόχους τραπεζών.

Με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών:

· Οι παροχές σε είδος, όπως οι μετοχές, δεν θα συνυπολογίζονται στο εισόδημα των εν λόγω στελεχών και δεν θα φορολογούνται.

· Η δε υπεραξία που θα προκύπτει από την πώληση των μετοχών θα φορολογείται μόνο με 15%.

Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις παραμένουν αποκλεισμένες από τα εργαλεία παροχής ρευστότητας, με ευθύνη των τραπεζών και της κυβέρνησης, οι προτεραιότητες της Ν.Δ. δεν εκπλήσσουν απλά.

Εξοργίζουν. Τους μικρομεσαίους, τους εργαζόμενους, την κοινωνία.

                                                                  ΠΗΓΗ