ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ! Η Αλβανίδα τραγουδίστρια Dua Lipa θέλει την Αλβανία μέχρι την Πρέβεζα

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ! Η Αλβανίδα τραγουδίστρια Dua Lipa θέλει την Αλβανία μέχρι την Πρέβεζα – Πόσταρε στο instagram σημαία της Μεγάλης Αλβανίας


Η ανάρτηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε πληθώρα χρηστών των κοινωνικών δικτύων με τους περισσότερους να την κατηγορούν ότι υποστηρίζει «το χειρότερο είδος εθνικισμού»
Μία δημοσίευση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις έκανε για ακόμα μία φορά στα social media η Ντούα Λίπα (Dua Lipa). Η διάσημη τραγουδίστρια ανήρτησε τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» σε Instagram και Twitter και δίχασε τους διαδικτυακούς της φίλους.
Η εικόνα παρουσιάζει το λάβαρο που είχε πρωτοεμφανιστεί στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία τον Οκτώβριο του 2014, συνοδεύοντας τη με τη λεζάντα: «Αυτόχθων, επίθετο (του κατοίκου ενός τόπου) ιθαγενής και όχι απόγονος μεταναστών ή αποίκων».Σύμφωνα με το himara.gr, μάλιστα, τα δύο πρόσωπα που φαίνονται στη φωτογραφία είναι αυτό του ιδρυτή του αλβανικού κράτους Ισμαήλ Κεμάλι και του Αλβανού πολεμιστή Ίσα Μπολετίνι εθνικού ήρωα των Κοσοβάρων που πρωτοστάτησε στον ανταρτοπόλεμο κατά της Σερβίας το 1910.
Ο χάρτης ανάμεσα στα δύο πρόσωπα, είναι αυτός της μεγάλης Αλβανίας, που εκτός των άλλων περιλαμβάνει ελληνικά εδάφη μέχρι και την Θεσπρωτία καθώς και την Κέρκυρα. Στο κάτω μέρος γράφεται η λέξη «Autochthonous», δηλαδή «Αυτόχθονες», δηλώνοντας πως οι περιοχές αυτές τους ανήκουν διότι ζουν χρόνια σε αυτές και δεν μετοίκησαν.
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΑΡΤΑΙΩΝ 2
ΒΑΣ. ΠΥΡΡΟΥ 27 - ΑΡΤΑ
τηλ. 2681027794
email: esy.arta.2@gmail.com