ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ρεκόρ “οικογενειοκρατίας” και προσλήψεων “γαλάζιων”μετακλητών

Ρεκόρ “οικογενειοκρατίας” και προσλήψεων “γαλάζιων”μετακλητών. Ετήσιο κόστος δεκάδες εκατομμύρια

γαλάζιων
Καταστρατηγείται κατάφωρα το ΑΣΕΠ και το Σύνταγμα προς δόξαν ενός πρωτοφανούς σε έκταση κομματικού κράτους
Οι διαχρονικές πελατειακές σχέσεις αλλά και η διάλυση και αποσύνθεση του κράτους και η μάταιη απόπειρα αποτελεσματικής διεύθυνσής του από μετακλητούς, φίλους και κολλητούς της κυβέρνησης, η οποία, πάντα, εξελίσσεται σε καρικατούρα και γάγγραινα, αποτελούν μια από τις πιο θεμελιώδεις αιτίες της κακοδαιμονίας της χώρας.
Αυτά είναι τα φριχτά έργα των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, τα οποία, δυστυχώς, συνεχίζει και κλιμακώνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με στοιχεία που αναδεικνύει η Εφημερίδα των Συντακτών, έχει υπάρξει, μέχρι τώρα, ένα όργιο παρασυνταγματικών τοποθετήσεων φίλων της κυβέρνησης και συγγενών του πρωθυπουργού και υπουργών του όχι μόνο σε απλές θέσεις του Δημοσίου αλλά και σε επιτελικές στελεχικές λειτουργίες.
Μετά τα υπουργικά γραφεία και την Προεδρία της κυβέρνησης, τώρα η βεντάλια ανοίγει σε δήμους και σε πλήθος άλλων φορέων του Δημοσίου.
Με βάση τους πλέον μετριοπαθείς υπολογισμούς, οι συνιστάμενες θέσεις μόνο στους Δήμους, μπορεί να υπερβαίνουν τις 2000! Το όργιο του βολέματος, το οποίο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τον Απρίλιο του 2020 έφτανε τα 2774 άτομα, που αποτελεί ρεκόρ, εκτοξεύει τον σχετικό προϋπολογισμό για τις αμοιβές του στα ύψη.
Το ετήσιο ύψος τους υπολογίζεται στα 61 εκ. ευρώ δηλαδή 244 εκ. την τετραετία, χωρίς να γνωρίζει κανείς μέχρι που θα φτάσει, αφού η λογική των πελατειακών σχέσεων της κυβέρνησης μοιάζει να είναι ακόμα στην αρχή.
Οικογενειοκρατία με αιχμή το πρόσωπο του Πρωθυπουργού
Το κράτος όχι απλώς έχει “μπουκώσει” από “γαλάζια” παιδιά αλλά σε αυτό έχουν βρει απάγκιο και συγγενείς του ίδιου του πρωθυπουργού. Σημειώνουμε ορισμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις.
Ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης είναι ανιψιός του πρωθυπουργού.
Η εκπρόσωπος του ελληνικού δημοσίου στο διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank είναι ξαδέλφη του πρωθυπουργού.
Αντιπρόεδρος στο Εθνικό Θέατρο είναι η αδερφή της πεθεράς του πρωθυπουργού.
Αντιπρόεδρος στη σχολή Ορχηστρικής Τέχνης διορίστηκε ο αδερφός της πεθεράς του κυρίου πρωθυπουργού.
Στη θέση, επίσης της ειδικής συμβούλου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, διορίστηκε η πρώην σύζυγος του Κώστα Μπακογιάννη, ανιψιού του Πρωθυπουργού.
Και είμαστε ακόμα στην αρχή… Έως το τέλος της τετραετίας έχει  ο Θεός! Εάν, φυσικά, κλείσει τετραετία η κυβέρνηση!
ΠΗΓΗ