ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Άμεσος κίνδυνος! Στήνουν προβοκάτσιες στη Θράκη οι ΤούρκοιΣτις προβοκάτσιες οι Τούρκοι παραδίδουν… σεμινάρια. Τα ίδια κάνουν εδώ και δεκαετίες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα επεκτατικά σχέδιά τους εις βάρος της Ελλάδος.
Ο προβοκάτορας πρύτανης του πανεπιστημίου Trakya Ερχάν Ταμπάκογλου προχώρησε ακόμα φορά σε προκλητικές δηλώσεις κατά της χώρας μας: «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις πού αποσκοπούν στη διαμόρφωση ενός φόβου και μιας πίεσης σε βάρος των αδερφών μας στη δυτική Θράκη, κάτι που υπήρχε επί χρόνια, αλλά τις τελευταίες μέρες αυξήθηκε έτι περισσότερο».
Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν όταν ο Χουσεΐν Μποσταντζί, πρόεδρος της Πολιτιστικής Εκπαιδευτικής Εταιρίας της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης ΠΕΚΕΜ, η Γενική Διευθύντρια Χαϊρούλλάχ και ο υπεύθυνος προσωπικού Οζτζάν Μεχμέτ, επισκέφθηκαν τον πρύτανη Ταμπάκογλου μετά από τον δεύτερο διορισμό του. Στην επίσκεψη παρούσα ήταν και η Δρ. Νιλγκιούν Ταμπάκογλου.
Η Γενική Διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβιν Χαϊρουλλαχ ανέφερε πως ο πρύτανης του πανεπιστημίου καθηγητής Ταμπάκογλου και η σύζυγός του Δρ. Νιλγκιούν Ταμπάκογλου, έχουν προσφέρει μεγάλη στήριξη στον… τουρκικό λαό της δυτικής Θράκης, από την εκπαίδευση ως την υγεία, από τον πολιτισμό ως την τέχνη και τον αθλητισμό και από την κοινωνική ανάπτυξη ως τα γυναικεία θέματα και συνέχισε λέγοντας: «Συγχαίρουμε και ευχόμαστε επιτυχίες στον άκρως πολύτιμο μας καθηγητή Ερχάν Ταμπάκογλου, για τον εκ νέου του διορισμό στο αξίωμα του πρύτανη του Πανεπιστημίου Trakya, πού έχει καταστεί μία πολύτιμη εκπαιδευτική φωλιά,  που διασφαλίζει εκπαίδευση σε πάνω από 1000 δυτικοθρακιώτες φοιτητές».
Από την πλευρά του ο πρύτανης του πανεπιστημίου Trakya, καθηγητής Ερχάν Ταμπάκογλου δήλωσε: «Το πρόσωπο, η κατεύθυνση και η καρδιά του πανεπιστημίου μας είναι στα Βαλκάνια. Το Πανεπιστήμιο Θράκης που δίκαια αισθάνεται υπερηφάνεια καθώς είναι αυτό που περισσότερο από όλα τα πανεπιστήμια της Τουρκίας προτιμάνε οι δυτικοθρακιώτες αδερφοί μας, βρίσκεται δίπλα τους με όλες του τις δυνατότητες και πρώτα με το νοσοκομείο του, ώστε ποτέ τους να μη νιώσουν μόνοι. Με θαυμασμό παρατηρούμε τις εργασίες και τις κινήσεις που κάνει η ΠΕΚΕΜ για τους Τούρκους της δυτικής Θράκης. Το συμφωνήσαμε μαζί τους από την προηγούμενη μέρα. Με την ευκαιρία του εκ νέου διορισμού μας στη θέση του πρύτανη,  η πρώτη μας επίσκεψη για συγχαρητήρια ήταν από τη Δυτική Θράκη. Πιστεύω πως αυτό δεν ήταν σύμπτωση, αλλά μία θεϊκή στοργή. Δια μέσω του Προέδρου της ΠΕΚΕΜ Χουσεΐν Μπαλτατζή και της Γενικής Διευθύντριας Περβίν Χαϊρουλλάχ, στέλνω σε όλη τη Δυτική Θράκη τα χαιρετίσματα και την αγάπη μου. Θα συνεχίσουμε πάντοτε να στηρίζουμε τους ομογενείς μας και να τους παρέχουμε ισχύ και στήριξη.
Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις πού αποσκοπούν στη διαμόρφωση ενός φόβου και μιας πίεσης σε βάρος των αδερφών μας στη δυτική Θράκη, κάτι που υπήρχε επί χρόνια αλλά τις τελευταίες μέρες αυξήθηκε έτι περισσότερο. Παρακολουθούμε με αγωνία τις επιθέσεις που γίνονται στα τζάμια μας, τα σχολεία που κλείνουν, τα προβλήματα που υπάρχουν στους μεντρεσέδες και τις στρατιωτικές ασκήσεις στα τουρκικά χωριά. Ως Πανεπιστήμιο Trakya με την ισχύ που παίρνουμε από το κράτος μας θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον λαό της δυτικής Θράκης».
Στην Αθήνα η κυβέρνηση ασχολείται με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα πλαστικά καλαμάκια, τις μάσκες και τα αντισηπτικά, όταν αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο η Θράκη μας.
Πηγή: makeleio.gr