ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

η Πειραιώς για το σκανδαλώδες κούρεμα χρεών ύψους 138 εκ ευρώ σε γνωστό επιχειρηματία

Την μπάλα στην εξέδρα … η Πειραιώς για το σκανδαλώδες κούρεμα χρεών ύψους 138 εκ ευρώ σε γνωστό επιχειρηματία ενώ προχωρά σε κατασχέσεις ή πλειστηριασμούς κατοικιών για ελάχιστες οφειλές!Η τράπεζα η οποία «κουρεύει» πάνω από το 90% των οφειλών του επιχειρηματία του τζόγου (περίπου 138 εκατ ευρώ ), την ίδια στιγμή που προχωράει σε κατασχέσεις ακόμη και πλειστηριασμούς κατοικιών ακόμη και για ελάχιστες οφειλές, απάντησε στην αποκάλυψη του Documento, ότι «δεν σχολιάζει, ούτε επιτρέπεται από το νόμο να δημοσιοποιεί, στοιχεία που άπτονται του τραπεζικού απορρήτου των πελατών της». Δηλαδή, αρνείται να απαντήσει, επιχειρώντας έστω να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, σαν να πρόκειται για κάποια υπόθεση που αφορά απλώς έναν διακανονισμό μεταξύ δύο ιδιωτών και όχι για χρήματα που οι Έλληνες πολίτες έχουν πληρώσει τα προηγούμενα χρόνια ώστε να αντέξουν οι τράπεζες τους κλυδωνισμούς της κρίσης.
Διαβάστε την απάντηση της τράπεζας στο Documento
5f56243d825e631fd762ea32
Η απάντηση της τράπεζας θα ήταν απλώς προκλητική, αν δεν συζητούσαμε για το χάρισμα 138 εκατ. ευρώ από τα σχεδόν 150 που οφείλουν οι εταιρίες του Πηλαδάκη και για τη συμφωνία να αποπληρωθούν τα ελάχιστα χρήματα που απομένουν (λιγότερα από 12 εκατ. ευρώ) σε διάστημα 22 χρόνων και μάλιστα με περίοδο χάριτος έξι ετών. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα μεγαλύτερα τραπεζικά σκάνδαλα των τελευταίων χρόνων, υπεύθυνη για το οποίο είναι η διοίκηση της τράπεζας η οποία συμφώνησε στην προκλητική ρύθμιση, προκειμένου ο Πηλαδάκης να συνεχίσει να πλουτίζει μέσω των απαλλαγμένων πια από χρέη καζίνο του.
Η Πειραιώς «κουρεύει» ασφαλώς πάνω από το 90% των δανείων που έχουν πάρει προ δεκαετίας, χωρίς εξασφαλίσεις και χωρίς μέχρι τώρα να έχει αποπληρωθεί έστω ένα ευρώ, οι εταιρίες του Πηλαδάκη, με το επιχείρημα ότι έτσι θα καταστεί βιώσιμη η λειτουργία των επιχειρήσεών του. Με άλλα λόγια, η τράπεζα κρίνει ότι κάποιος θα είναι βιώσιμος μόνο και μόνο επειδή θα πάψει να τις οφείλει εκατομμύρια και επειδή στο επιχειρηματικό πλάνο που έχει καταθέσει ο Πηλαδάκης αναφέρει ότι στις επιχειρήσεις του θα μπουν κατά 75% νέοι επενδυτές.
Πηγή: documentonews.gr