ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Έρχονται σε 6 μήνες τα πρώτα Rafale: Εκπαιδεύσεις-"εξπρές" από τη Γαλλία στους πιλότους της ΠΑ

 Σε έξι με εννέα μήνες μπορεί να είναι έτοιμο το καθένα από τα μεταχειρισμένα μαχητικά #Rafale που προορίζονται για την Ελλάδα. Θα ακολουθήσουν 6 καινούργια και ακόμη 6 μεταχειρισμένα έως το καλοκαίρι. Από αυτά τα 14 θα είναι μονοθέσια και τα 4 διθέσια.Ήδη στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας Γάλλοι της κατασκευάστριας εταιρείας
#Dassault και της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας άρχισαν να ενημερώσουν τα στελέχη της HAF ανά ενότητες για όλα όσα πρέπει να γνωρίζει η Πολεμική μας Αεροπορία για το νέο μαχητικό που πρόκειται να αποκτήσει αλλά και για τις διαδικασίες οι οποίες θα ακολουθηθούν τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολυμελής γαλλική αντιπροσωπεία έχει ξεκάθαρη εντολή από τον ίδιο τον Γάλλο πρόεδρο #Μακρόν να παραδώσει τους επόμενους μήνες στην #Πολεμική μας #Αεροπορία τα 12 καλύτερα μεταχειρισμένα μαχητικά που διαθέτει το Παρίσι στο οπλοστάσιό του. Δηλαδή Rafale F3 με ελάχιστες ώρες πτήσεις και σε άριστη κατάσταση. Εκπαιδεύσεις "εξπρές" από τη Γαλλία σε πιλότους & τεχνικούς μετά τις υπογραφές για τα Rafale Η εκπαίδευση του ελληνικού προσωπικού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, θα τεθεί υπό την αιγίδα της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας και Γάλλων αξιωματικών εκπαιδευτών.


Σκοπός σύμφωνα με γαλλικές πηγές θα είναι η ταχεία εκμετάλλευση των γαλλικών υπό παράδοση αεροσκαφών από την ελληνική πολεμική αεροπορία φυσικά στο Αιγαίο ή οπουδήποτε αλλού απαιτηθεί, μαζί βέβαια με την ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής στην Ελλάδα. Τι κερδίζουν οι Γάλλοι όμως από την πώληση των αεροσκαφών στην Ελλάδα Πρώτον, η γαλλική εταιρεία... έπρεπε να επιτύχει μια νέα παραγγελία για να αποφύγει τη διακοπή της γραμμής παραγωγής του αεροσκάφους αυτού κατά τα έτη 2025 και 2026, λόγω έλλειψης παραγωγής αεροσκαφών. Τώρα υπάρχουν οι τρέχουσες παραγγελίες που είναι για τη Γαλλία 28 Rafale (που θα παραδοθούν μεταξύ 2022 και 2024), ενώ εκκρεμούν οι παραγγελίες για Ινδία και Κατάρ, επιτρέποντας το εργοστάσιό να λειτουργήσει έως τα μέσα του 2024. Το δεύτερο είναι ότι η σύμβαση με την Ελλάδα είναι επίσης ιστορική για την Dassault Aviation, διότι η εταιρεία τελικά καταφέρνει να πείσει μια ευρωπαϊκή χώρα να αγοράσει αυτό το μαχητικό αεροσκάφος. Μέχρι στιγμής αναφέρουν οι Γάλλοι, οι Έλληνες προτιμούσαν αμερικανικά αεροσκάφη ως εναλλακτική λύση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια