ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Στην Αττάλεια το Oruc Reis, διάλογος με εξωφρενικές Τουρκικές απαιτήσεις

Καυτή ανάσα» της Ελλάδας στο Oruc Reis! «Έτοιμοι να κάνουμε ό, τι...»

Όπως αποκαλύψαμε χθες το τουρκικό ερευνητικό έφτασε στο λιμάνι της Αττάλειας, αφού ο Ερντογάν πήρε τις διαβεβαιώσεις του Μητσοτάκη πως θα πάμε στην Χάγη εγκαταλείποντας την βασική εθνική μας θέση. Ότι δηλαδή υπάρχει μία και μόνη διαφορά με την Τουρκία, αυτή της υφαλοκρηπίδας.
Και τώρα ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για την Ελλάδα. Οι τουρκικές απαιτήσεις κοινοποιήθηκαν επισήμως εχθές με δηλώσεις του εκπροσώπου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Χάμι Ακσόι. Και συνοψίζονται σε τέσσερις όρους που δυστυχώς φαίνεται να δέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το τουρκικό ερευνητικό βρίσκεται πλέον στο λιμάνι της Ατταλείας

Τι θα ζητήσουν οι τούρκοι για την αποχώρηση

Ζητούν από την Ελλάδα να «εγκαταλείψει τους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς της για το ζήτημα των θαλάσσιων συνόρων», οι οποίοι είναι αντίθετοι με το διεθνές δίκαιο. Κοινώς, ξεχνάμε επέκταση της αιγιαλίτιδα ζώνη αλλά και ΑΟΖ.
Για να μειώσει τις εντάσεις, η Ελλάδα πρέπει να αποσύρει όλα τα πολεμικά της πλοία γύρω από την «αμφισβητούμενη περιοχή» να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ. Μιλάμε δηλαδή για νέα Ίμια.
Να εγκαταλείψει τη στρατικοποίηση των νησιών στο Αιγαίο Πέλαγος, συμπεριλαμβανομένου του Καστελλόριζου!
Να τερματίσει την «αυξημένη πίεση« στην τουρκική μειονότητα της Θράκης»! Κοινώς να αναγνωρίσει τουρκική μειονότητα στην Θράκη, μετατρέποντας την στο αυριανό Κόσοβο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια