ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Τραγελαφικό! Είχαν δώσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις για τις μάσκες – Θα μοίραζαν σεντόνια στα παιδιά; (video)

μάσκεσ

Το σκάνδαλο με τις μάσκες που προσπαθεί να καλυφθεί με δικαιολογίες και λάθη που φορτώνει το υπουργείο Υγείας στους κατασκευαστές, οι κατασκευαστές με την σειρά τους στην ΚΕΔΕ και η ΚΕΔΕ στις μη σαφείς οδηγίες των ειδικών, επιβεβαιώνουν ακόμα μια φορά το επιτελικό χάος της κυβέρνησης.

Ποιος φταίει τελικά που δεν ελέγχθηκαν οι μάσκες;

Κανένας δεν γνωρίζει ποιος ευθύνεται που τόσες μάσκες δεν ελέγχθηκαν, κανένας δεν παρατήρησε ότι αυτές οι μάσκες δεν είναι κατάλληλες για παιδιά.
Με ανακοίνωσή της το απόγευμα της Δευτέρας μετά τον σάλο, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας αναφέρει ότι το λάθος έγινε εξαιτίας κακής διατύπωσης των διαστάσεων στο σχετικό διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να εκληφθεί ως διάσταση της μάσκας, η διάσταση του υφάσματος πριν ραφτεί στο τελικό προϊόν. 
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου παραδέχτηκε ότι από την πρώτη στιγμή είχε διαπιστωθεί το πρόβλημα με τις διαστάσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας μασκών, όμως δεν ανέφερε γιατί συνέχισε η παραγωγή και η διανομή.
Μιλώντας στο Open ΤV o κ. Σταθόπουλος, προμηθευτής των μασκών που έμοιαζαν με κουκούλες, αποκάλυψε ότι στην αρχή τους είχαν δοθεί ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που χρησιμοποίησαν τελικά, ενώ ο ίδιος αναφέρει ότι είχε επισημανθεί ότι η μάσκα φαινόταν να είναι υπερβολικά μεγάλη:
«Οι οδηγίες και οι διαστάσεις που δόθηκαν εξ αρχής ήταν 10Χ18 για παιδιά έως 10ετών και διαστάσεις 12Χ22 για παιδιά άνω των δέκα ετών. Αυτές τις διαστάσεις μας έδωσαν από την προκήρυξη της ΚΕΔΕ (οι διαστάσεις καθορίστηκαν από συνεδρίαση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας). Το πρόβλημα ήταν εξ αρχής οι διαστάσεις. Περιμένουμε καινούργιες διαστάσεις σήμερα. Στην αρχή είχαν δώσει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις… Το είχαμε πει».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια