ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

«Μαύρος» Οκτώβρης για τους Έλληνες φορολογούμενους: Έρχονται «χαράτσια» συνολικού ύψους 1.400.000.000€!

 


 Ένα «βουνό» από φόρους θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι τον Οκτώβριο, ο οποίος αναδεικνύεται στον πιο βαρύ μήνα φορολογικών υποχρεώσεων.

Μέσα στις επόμενες 15 μέρες θα πρέπει να καταβάλουν 1,4 δισ. ευρώ σε φόρους, τη στιγμή που η οικονομία στενάζει και ο κόσμος χρωστά… παντού! Και δεν είναι μόνο η ύφεση της τσέπης, αλλά και η ύφεση στα επίσημα οικονομικά του κράτους. Άλλωστε, ο ίδιος ο Χρήστος Σταϊκούρας παραδέχθηκε από το βήμα της Βουλής ότι η οικονομία θα αρχίσει να επιστρέφει στην ανάπτυξη από το β’ τρίμηνο του 2021.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με έναν μισθό, εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν 850.000.000 ευρώ για τη διπλή δόση του ΕΝΦΙΑ (Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) και άλλα 530.000.000 ευρώ για την τέταρτη δόση του φόρου εισοδήματος. Με τα μέτρα όχι μόνο να μην περιορίζονται, αλλά να αυξάνονται και να γίνονται ακόμα πιο αυστηρά, η αγορά φαίνεται να γονατίζει μέρα με τη μέρα, παρά τις «ενέσεις ρευστότητας».

Τσουχτερό επιτόκιο

Οι εργαζόμενοι (π.χ. στην εστίαση) χάνουν εισοδήματα και αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, όσες δόσεις κι αν τους προσφέρει το κράτος. Οι περισσότεροι, βέβαια, θα επιλέξουν την πάγια ρύθμιση με τις 24 δόσεις, ωστόσο θα πρέπει να πληρώσουν «τσουχτερό» επιτόκιο, της τάξης του 2,5%, ως «πρόστιμο» για την αποπληρωμή μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Άλλωστε, όλοι γνωρίζουν πως σε έξι μήνες από τώρα θα πρέπει να βάλουν σε νέα ρύθμιση και τις οφειλές που έχουν αφήσει λόγω Covid-19, χρέη που υπολογίζονται σε 1,5 δισ. ευρώ.

Φυσικά, έως το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρώσουν και τις υπόλοιπες δόσεις ΕΝΦΙΑ, φόρου εισοδήματος, αλλά και τις ρυθμίσεις χρεών, συν τα φετινά τέλη κυκλοφορίας.

Πηγή: newsbreak.gr


https://aphdalosnays.blogspot.com/2020/10/1400000000.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια