ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Βρούτσης: Δεν θα πάρουν σύνταξη όσοι χρωστάνε πάνω από 20.000€

Βρούτσης: «Δεν θα γίνουν απολύσεις - Αναδρομικά θα περικοπούν οι "χρυσές  συντάξεις"» | Έθνος

Ο πολύπαθος ιδιωτικός τομέας ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιχειρηματιες, κατά γενική ομολογια και σύμφωνα με όλα τα στοιχεία ήταν αυτοί “που πλήρωσαν το μάρμαρο” της 10ετούς χρηματοοικονομικής κρίσης, αλλά και τωρα στην μεγάλη οικονομική κρίση που έφερε η πανδημία του Covid-19.
Γράφει ο Γιάννης Αντωνιάδης Οικονομολόγος 
Πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες δεν άντεξαν τις δύο απανωτές οικονομικές κρίσεις που επέφεραν μεγάλη πτώση του κύκλου εργασιών τους και του τζίρου τους.
Καθώς δεν είχαν τα κεφάλαια να επενδύσουν σε νέες τεχνολογίες, όπως ψηφιοποίηση τους, άλλες αναγκάστηκαν να κλείσουν και άλλες να παραμείνουν ανοιχτές καταγράφοντας ζημιές, αφού οι ιδιοκτήτες τους αν “έβαζαν λουκετο” δεν θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν ούτε τα ως προς το ζην.
Άρχισαν λοιπόν να μην καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους προς τα ασφαλιστικά τους ταμεία όπως ΟΑΕΕ και κατόπιν ΕΦΚΑ κτλ. Έτσι παρέμεναν ανασφαλιστοι μη έχοντας ιατρική και φαρμακευτική καλυψη, ενώ ταυτόχρονα το χρέος προς τα ταμεία αύξανε.
Σε πολλούς μικρομεσαίους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες τα ποσά που χρωστούσαν πλέον στα ταμεία ξεπέρασαν τις 20.000€, που είναι το ανώτερο ποσό ρύθμισης ώστε να βγει σύνταξη.
Όπως αναφέρθηκε ανωτέρω αυτοί που χρωστούν στα ασφαλιστικά τους ταμεία πάνω από 20.000€ είναι πλέον πολλοί. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει κάποια στιγμή να βγουν στη σύνταξη. Τον τελευταίο καιρό ακούγονταν έντονα φήμες, ότι η κυβέρνηση θα εξέταζε το θέμα και θα έδινε κάποια λύση γι αυτούς οι οποίοι κτυπήθηκαν βάναυσα από τις δύο οικονομικές κρίσεις της τελευταίας 10ετίας.
Όμως αντ’ αυτού σε σχετική ερώτηση του Γιώργου Αυτιά στην εκπομπή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τι θα γίνει μ’ αυτούς που χρωστάνε π.χ 30 ή 40.000€ αν θα γίνει κάποια ρύθμιση ώστε να βγουν και αυτοί στη σύνταξη, ο Γ. Βρούτσης δείχνοντας το σκληρό νεοφιλελεύθερο πρόσωπο του απάντησε “ορθά κοφτά” ότι γιαυτους δεν μπορεί και δεν θα γίνει τίποτα.
Είπε ότι αν γινόταν κάτι τέτοιο δεν θα άντεχε το ασφαλιστικό σύστημα και ότι δεν θα ήταν δίκαιο γιαυτούς που είναι συνεπείς. Λες και οι άνθρωποι το έκαναν εσκεμμένα, γνωρίζοντας ότι ούτε σύνταξη θα πάρουν, ούτε ιατροφαρμακευτική περιθαλψη θα έχουν.
Όμως τα γνωρίζει πολύ καλά αυτά ο κ. Βρούτσης, αλλά δεν θέλει να βοηθήσει. Σκληρός νεοφιλελεύθερος ήταν πάντα ούτως ή αλλέως. Δεν τον ενδιαφέρει ποιός θα ζήσει ή θα πεθάνει.
Ποιόν θα ρίξει στον Καιάδα εξηπηρετωντας την σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια