ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ο Μητσοτάκης θέλει να επαναφέρει τη Δημοτική Αστυνομία που ο ίδιος διέλυσε το 2013

δημοτική αστυνομία

Την επανίδρυση μιας «ισχυρής» Δημοτικής Αστυνομίας, που θα συμβάλλει στην ασφάλεια στις γειτονιές των μεγάλων πόλεων, αλλά και της περιφέρειας, προανήγγειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ο υπουργός Εσωτερικών εξήγγειλε την επαναφορά του σώματος της Δημοτικής Αστυνομίας, το οποίο στο παρελθόν είχε συμβάλει πράγματι καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, καθώς και στην ενίσχυση των εσόδων της Αυτοδιοίκησης, ωστόσο δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Δεν διευκρίνισε ακόμη αν το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας θα είναι ένοπλο, κάτι που πάντως διεφάνη από τις απαντήσεις του.
Μέσω συνέντευξής του ο Τάκης Θεοδωρικάκος υποστήριξε πως «οι δικές μας προθέσεις δεν είναι λόγια. Ηδη αναβαθμίσαμε τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης και με θεσμικές παρεμβάσεις και με πολύ μεγάλη οικονομική στήριξη στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας. Αλλά τώρα συνεχίζουμε με κάτι που οδηγεί σε σπουδαία αναβάθμιση του ρόλου και της αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης».
Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός δεσμεύτηκε πως οι δήμοι και οι περιφέρειες θα στηριχθούν με νέες εξουσίες, αρμοδιότητες προσωπικό και οικονομικούς πόρους. «Ανάμεσα σε άλλες παρεμβάσεις», δήλωσε, «θα επανιδρυθεί μια ισχυρή Δημοτική Αστυνομία που θα συμβάλλει εμπράκτως στην τάξη, στην ηρεμία και την ασφάλεια στις γειτονιές, και στην πόλη και στην επαρχία».
Υπενθυμίζεται ότι το σώμα της Δημοτικής Αστυνομίας είχε καταργηθεί το 2013, επί υπουργίας του νυν πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια