ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Στέλνει… ραβασάκια σε συνταξιούχους η ΑΑΔΕ για τα αδήλωτα αναδρομικά του 2014

ΑΑΔΕ

Ηλεκτρονικά «ραβασάκια» από την ΑΑΔΕ αναμένεται να λάβουν σύντομα 42.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι… ξέχασαν να δηλώσουν στην Εφορία τα αναδρομικά που πήραν το 2014 και δεν τα δήλωσαν στη φορολογική δήλωση του 2015.
Οι… ξεχασιάρηδες συνταξιούχοι θα κληθούν να κλείσουν ραντεβού στη ΔΟΥ όπου ανήκουν για να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση, ώστε στη συνέχεια να πληρώσουν τον φόρο που τους αναλογεί.
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έκανε διασταυρώσεις σε φορολογουμένους και βρήκε ότι υπήρξαν συνταξιούχοι που πληρώθηκαν αναδρομικά από το κράτος, αλλά δεν τα δήλωσαν ποτέ στην Εφορία, αποφεύγοντας να πληρώσουν φόρο. Τα αδήλωτα αναδρομικά υπερβαίνουν κατά μέσο όρο τα 10.000 ευρώ, ενώ από τις διασταυρώσεις στοιχείων της ΑΑΔΕ αποκαλύφθηκαν και πέντε περιπτώσεις φορολογουμένων, οι οποίοι… ξέχασαν να δηλώσουν αναδρομικά 120.000 ευρώ κατά μέσο όρο καθένας.
Μέσα στην εβδομάδα οι συνταξιούχοι θα κληθούν, είτε τηλεφωνικά είτε με e-mail, να περάσουν από την Εφορία για να υποβάλουν εκπρόθεσμη τροποποιητική δήλωση, ώστε να αποφύγουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Ωστόσο, δεν θα γλιτώσουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη, καθώς ενδέχεται να κληθούν να πληρώσουν:
  • Φόρο για το 2014, εφόσον προκύπτει διαφορά ή ανεβαίνουν φορολογική κλίμακα,
  • εισφορά αλληλεγγύης, αν με τα αναδρομικά ξεπερνούν τα 12.000 ευρώ,
  • τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις έξι ετών, από το 2014 έως σήμερα.
Σε περίπτωση που αγνοήσουν την ειδοποίηση της ΑΑΔΕ τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις θα ενεργοποιηθούν άμεσα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια