ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος “αδειάζει” εν ψυχρώ τον Άδωνη Γεωργιάδη για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Δεν αλλάζει με τίποτα…

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άδειασε τον Άδωνι Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του ότι η κυβέρνηση μόλις της δοθεί η ευκαιρία θα αλλάξει τη Συμφωνία των Πρεσπών στα ζητήματα της ιθαγένειας και της γλώσσας για τη Βόρεια Μακεδονία.
Συγκεκριμένα ο Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς για το αν αυτή είναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης απάντησε:
«Η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι γνωστή: Από τη στιγμή που κυρώνεται μία διεθνής συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει και εφόσον η συμφωνία των Πρεσπών έχει κυρωθεί, παράγει αποτελέσματα» και ο κ. Πέτσας πρόσθεσε:
«Το μόνο που μπορεί να γίνει πλέον είναι η συνεπής εφαρμογή της συμφωνίας και στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας, η ελληνική πλευρά θα κοιτάξει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της».
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης είχε δηλώσει προ ημερών πως «όταν μας δοθεί η ευκαιρία για την αλλαγή στα δύο κρίσιμα σημεία που είναι η εθνικότητα και η γλώσσα θα την αλλάξουμε. Όμως για να φτάσουμε στο σημείο να την αλλάξουμε, θα πρέπει να μη χρεωθεί η Ελλάδα το κόστος της καταπάτησης της».
Τραγέλαφος
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών ξαναήρθε στο προσκήνιο με αφορμή την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στη Θεσσαλονίκη όπου και άλλαξε η κοινή δήλωση Ελλάδας και ΗΠΑ προκειμένου να απαλοιφθεί ο χαρακτηρισμός ως «ιστορικής» της συμφωνίας με τη Βόρεια Μακεδονία.
Μάλιστα το γεγονός είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση που είχε κάνει λόγο για τραγέλαφο, ενώ την ίδια ώρα έχει παγώσει η κύρωση από τη βουλή των διμερών συμβάσεων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, εξαιτίας των αντιδράσεων στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.
ΥΓ: Ξεχωριστή σημασία έχει οτι σήμερα κατά την παρουσίαση της νέας επένδυσης της Microsoft στην Ελλάδα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απουσίασε καθε αναφορά – αλλά και επιμελώς … κάθε τηλεοπτικό πλάνο – στον καθ ΄ύλην αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης. Αντιθετα ο Κυριακος Μητσοτάκης δεν εφείσθη αναφορών στον Κυριακο Πιερρακάκη, τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση αλλά και τον σύμβουλο του Άλεξ Πατελη:
«Θέλω να πω και εγώ ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στην ομάδα της Microsoft στην Ελλάδα, στα συναρμόδια Υπουργεία, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον Αλέξη Πατέλη, στον Νίκο Παπαθανάση, οι οποίοι εργάστηκαν πολύ σκληρά για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.»

Πηγή: in.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια