ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Αλ. Μητρόπουλος: «Αν οι συνταξιούχοι δεν καταθέσουν την αίτηση θεραπείας, νομιμοποιούν την αυθαιρεσία της κυβέρνησης»! Δείτε τα έγγραφα που πρέπει να συμπληρώσετε

συνταξιούχοι

Αν οι συνταξιούχοι δεν εγείρουν ενστάσεις, χάνουν το δικαίωμα διεκδίκησης

Η εφημερίδα «δημοκρατία» δημοσίευσε την αίτηση θεραπείας την οποία θα πρέπει να καταθέσουν εντός διμήνου στον ΕΦΚΑ ώστε να έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν το σύνολο των αναδρομικών που τους αναλογούν.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος: «Εάν οι συνταξιούχοι δεν καταθέσουν την αίτηση, νομιμοποιούν την αυθαιρεσία της κυβέρνησης».

Καθώς η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών μόνο για τις κύριες συντάξεις ολοκληρώνεται στα τέλη της εβδομάδας, η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει οριστική ταφόπλακα στα όσα έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας ότι θα πρέπει να επιστραφούν.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ επί της πιλοτικής δίκης που το υπουργείο Εργασίας είχε ζητήσει, θα πρέπει να επιστραφούν στους συνταξιούχους αναδρομικά συνολικού ύψους 3,9 δισ. ευρώ, που αφορούν το ενδεκάμηνο Ιούνιος 2015 –  Μάιος 2016, και πηγάζουν από τις περικοπές των νόμων 4051 και 4093 του 2012.

Καθώς η κυβέρνηση ερμήνευσε κατά το δοκούν την απόφαση, δεν επιστρέφει στους συνταξιούχους αναδρομικά για τις επικουρικές και τα δώρα, ενώ μειώνει δραματικά το ποσό στα 1,4 δισ. ευρώ περίπου.

«Εάν οι συνταξιούχοι δεν εγείρουν ενστάσεις, χάνουν το δικαίωμα διεκδίκησης. Θα πρέπει να πρωτοκολλήσουν στον ΕΦΚΑ τις αιτήσεις εντός διμήνου» επισημαίνει ο κ. Μητρόπουλος και καλεί το υπουργείο Εργασίας «να δώσει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε αυτή την κρίσιμη περίοδο εν μέσω πανδημίας».

Σημειώνεται, τέλος, ότι την ίδια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι κληρονόμοι των 172.000 θανόντων συνταξιούχων, αν και για τη συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα της καταβληθούν τα αναδρομικά.

  

https://www.newsbreak.gr/ellada/140176/al-mitropoylos-an-oi-syntaxioychoi-den-katathesoyn-tin-aitisi-therapeias-nomimopoioyn-tin-aythairesia-tis-kyvernisis-deite-ta-eggrafa/

https://aphdalosnays.blogspot.com/2020/10/blog-post_953.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια