ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η ανταποκρίτρια της Die Welt στην Τουρκία τα είπε όλα: «Η Γερμανία επωφελείται από την ένταση στο Αιγαίο»

  


Για να μην έχει δηλαδή κανείς αμφιβολία για τις προθέσεις και τη στάση της Γερμανίας...

Η Γερμανία δεν πρόκειται να στραφεί κατά της Τουρκίας καθώς έχουν μια ιδιότυπη «αδελφότητα» ως προς την προμήθεια όπλων, συν του ότι η ένταση στο Αιγαίο την κάνει απλά να πουλά περισσότερα όπλα και στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και δεν θα κάνει κάτι που θα μπορούσε να θίξει την Τουρκία.

Η ανταποκρίτρια της Die Welt στην Τουρκία, Μάριον Ζέντκερ μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα ελληνοτουρκικά και σε ότι αφορά το ρόλο της Γερμανίας, τα είπε όλα μέσα σε λίγες προτάσεις.

Για να μην έχει δηλαδή κανείς αμφιβολία για τις προθέσεις και τη στάση της Γερμανίας…

«Ο ρόλος της Γερμανίας είναι εξαιρετικά ενδιαφέρων, καθώς από τη μία η Γερμανία, ως μέλος της Ε.Ε. πρέπει να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας και από την άλλη, Γερμανία και Τουρκία έχουν από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο μια ιδιότυπη “αδελφότητα” ως προς την προμήθεια όπλων. Αυτή η φιλία ξεκινά από πολύ παλιά και είναι βαθιά. Αυτό οφείλεται στο ότι γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά η Τουρκία είναι εξαιρετικά σημαντική για τη Γερμανία. Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία πατάει σε δύο βάρκες, στέκεται στο πλευρό τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας», είπε η Γερμανίδα δημοσιογράφος.

Και συνέχισε με την… ταμπακιέρα: «Δύσκολα θα κάνει κάτι που θα μπορούσε να θίξει την Τουρκία. Συνεπώς, η Γερμανία παίζει τον ρόλο του διαμεσολαβητή, κάτι που δεν έχει αποδώσει μέχρι στιγμής. Σε αυτή τη διαμάχη πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν ότι η Γερμανία έχει πουλήσει όπλα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία, κάτι που σημαίνει ότι η Γερμανία επωφελείται από την ένταση στο Αιγαίο. Γι’ αυτό εκτιμώ ότι δύσκολα η Γερμανία θα επιτρέψει την εφαρμογή κυρώσεων, ούτε ταχθεί δυναμικά υπέρ αυτών».

Για να καταλήξει: «Θα συνεχίσει, πάντως, να απειλεί με κυρώσεις, ώστε να καθησυχάσει την Ελλάδα, αλλά θα συνεχίσει τις πωλήσεις όπλων και περί τον Δεκέμβριο θα επιχειρήσει να βρει μια λύση, προκειμένου να δώσει την εικόνα του επιτυχημένου διαπραγματευτή».

ΠΗΓΗ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια