ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΓΕΕΘΑ: «Προβολή ισχύος» των Ενόπλων Δυνάμεων στην άσκηση «ΝΙΡΗΙΣ 2020» (ΒΙΝΤΕΟ)

 Το ΓΕΕΘΑ δημοσίευσε εκπληκτικά πλάνα και στιγμιότυπα  από την άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ 2020» στην οποία συμμετείχαν δυνάμεις του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, σε συνεργασία με δυνάμεις του NATO.


Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 και φρεγάτες ήταν οι πρωταγωνιστές στην διακλαδική άσκηση που έλαβε χώρα από την Τρίτη 17 έως την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, με την κωδική ονομασία «ΝΗΡΗΙΣ 2020», σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ:

Από την Τρίτη 17 έως την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης η άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ 2020» με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης ΝΑΤΟ (Standing NATO Maritime Group 2 – SNMG2), σύμφωνα με τις οδηγίες του ΓΕΕΘΑ.

Ειδικότερα συμμετείχαν από το Πολεμικό Ναυτικό δύο Φρεγάτες, δύο Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνόμενων Βλημάτων και ένα Υποβρύχιο, από την Πολεμική Αεροπορία τέσσερα Αεροσκάφη F-16 και από την SNMG2 δύο Φρεγάτες και ένα Πετρελαιοφόρο.

Σκοπός της άσκησης, η οποία σχεδιάσθηκε από το ΓΕΝ και εκτελέσθηκε από το Αρχηγείο Στόλου, ήταν η εξάσκηση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε τεχνικά και τακτικά αντικείμενα με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας σε εθνικό και συμμαχικό πλαίσιο.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια