ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Άναψαν “φωτιές” οι αποκαλύψεις για τα χρήματα που πήραν κόμματα λόγω πανδημίας

 Κόμματα αιτήθηκαν και συμμετείχαν στο σχέδιο Αναστολής Εργασιών λόγω πανδημίας, που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση τον Μάρτιο, και που αφορούσε εταιρίες των οποίων μειώθηκε ο κύκλος εργασιών πάνω από 25%.

Συγκεκριμένα, το ΑΚΕΛ εισέπραξε μέσω Τοπικών Οργανώσεων του κόμματος, της ΕΔΟΝ και Λαϊκών Οργανώσεων το ποσό των 49 χιλιάδων ευρώ, την ίδια ώρα που η ΠΕΟ εισέπραξε άλλες 259 χιλιάδες.


Άντρος Κυπριανού – Γενικός Γραμματέας ΑΚΕΛ
“Δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο. Ότι έγινε, έγινε νόμιμα και μάλιστα η ίδια η Υπουργός Εργασίας το επιβεβαίωσε. Αν ο ΔΗΣΥ ή κάποιοι άλλοι έχουν αμφιβολίες τότε θα πρέπει να τα βρουν με την ίδια την Υπουργό η οποία ενέκρινε νόμιμα την επιχορήγηση των μισθών προσωπικού για τις οργανώσεις του ΑΚΕΛ.”

Δημήτρης Δημητρίου – Εκπρόσωπος τύπου ΔΗΣΥ
“Το ΑΚΕΛ, το κόμμα που δήθεν νοιάζεται για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, εκμεταλλεύτηκε τα κρατικά σχέδια και πήρε επιχορήγηση στερώντας χρήματα από αυτούς που τα έχουν ανάγκη.”

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα χρήματα που κόμματα έλαβαν στο πλαίσιο των σχεδίων Στήριξης, η Δημοκρατική Παράταξη του Μάριου Καρογιάν έλαβε 3.500 ευρώ.

Ενώ έντονη η συζήτηση και για τα χρήματα που έλαβαν πέραν της ΠΕΟ και άλλες συνδικαλιστικές Οργανώσεις που οργανωτικά ή με κάποιο άλλο τρόπο βρίσκονται κοντά σε κόμματα.

Με την ΕΔΕΚ  να τοποθετείται για τις 41 χιλιάδες που εισέπραξε η συντεχνία της ΔΕΟΚ.

ΕΔΕΚ
“Η ΕΔΕΚ δεν συμμετείχε σε κανένα Σχέδιο Στήριξης. Καλούμε μάλιστα τον Γενικό Ελεγκτή να ερευνήσει το θέμα.”

Ενώ σε ότι αφορά τις 207 χιλιάδες που έλαβε η ΣΕΚ, στελέχη της Πινδάρου δήλωσαν στον Άλφα ότι είναι τουλάχιστον αφελές να λέει κάποιος ότι υπάρχει οποιαδήποτε οικονομική διασύνδεση ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και συντεχνία.

Με αφορμή πάντως την κόντρα για τα χρήματα που έλαβαν κόμματα μέσω των σχεδίων στήριξης, άνοιξε η συζήτηση και για τη κρατική χορηγία την οποία έλαβαν στο 100% τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Ο ΔΗΣΥ ένα εκατομμύριο 900 χιλιάδες, το ΑΚΕΛ 1,6, το ΔΗΚΟ 970 χιλιάδες, η ΕΔΕΚ 490, και από εκεί και πέρα η Συμμαχία Πολιτών 478 χιλιάδες, η Αλληλεγγύη 430, οι Οικολόγοι 410 και το ΕΛΑΜ 341 χιλιάδες ευρώ

Αυτά τα ποσά μπήκαν στα κομματικά ταμεία, εν μέσω της πιο δύσκολης χρονιάς για τα δημοσιονομικά.ΠΗΓΗ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια