ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Έλεος! Όλα στα χέρια των Γερμανών


Συμφωνία της κυβέρνησης με τον όμιλο Volkswagen για να γίνει «πράσινο νησί» η Αστυπάλαια

Την υλοποίηση έργου για τη μετατροπή της Αστυπάλαιας στο πρώτο «έξυπνο» και «πράσινο» νησί της Μεσογείου, που θα έχει ενεργειακή αυτονομία, ανακοίνωσαν χθες η κυβέρνηση και ο γερμανικός όμιλος Volkswagen.

Το έργο περιλαμβάνει: α) τη σταδιακή αντικατάσταση των συμβατικών ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης οχημάτων στο νησί με ηλεκτρικά, β) την εισαγωγή καινοτόμων υπηρεσιών συγκοινωνίας και μετακίνησης και γ) την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ), χωρίς αρνητικό οικολογικό αποτύπωμα, σε αντικατάσταση των σημερινών γεννητριών πετρελαίου. Η συμφωνία υπεγράφη χθες από τον υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη και τον Dr Herbert Diess, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Volkswagen.

Η διάρκεια του έργου έχει αρχικό σχεδιασμό υλοποίησης τα έξι χρόνια. Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, που παρευρέθη στη χθεσινή τελετή, δήλωσε: «Οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να τα καταφέρουν μόνες τους και ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι η απάντηση σε κάθε ερώτηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η φιλόδοξη προσπάθεια είναι το αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού κράτους και του ομίλου Volkswagen».

Σκοπός του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η μετατροπή ενός νησιού του Αιγαίου σε «πράσινο και βιώσιμο νησί» και η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου μετακινήσεων με ηλεκτρικά οχήματα, εισαγωγής καινοτόμων υπηρεσιών συγκοινωνίας κατά παραγγελία, προώθησης της χρήσης ΑΠΕ και δοκιμής νέων τεχνολογιών στην αυτόνομη οδήγηση. Στο επίκεντρο του έργου βρίσκεται ένα εντελώς νέο, προηγμένο σύστημα μεταφοράς που περιλαμβάνει:

• Κίνητρα για την αλλαγή των συμβατικών Ι.Χ. οχημάτων με ηλεκτρικά μέσα από ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης. Συνολικά, περίπου 1.000 ηλεκτρικά οχήματα πρόκειται να αντικαταστήσουν περίπου 1.500 οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

• Οχήματα δημόσιας χρήσης καθώς και οχήματα κοινής ωφέλειας στο νησί -Αστυνομίας, ΕΚΑΒ και δημόσιου τομέα- που θα αντικατασταθούν από ηλεκτρικά με τη βοήθεια του Volkswagen Group.

• Αναγκαίες εργασίες υποδομών για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου δικτύου φόρτισης των οχημάτων.

• Υπηρεσίες κατά παραγγελία δημόσιας συγκοινωνίας, μέσω ψηφιακών εφαρμογών, που θα επιτρέψει σε κατοίκους και επισκέπτες μεγαλύτερη ελευθερία στις μετακινήσεις τους, υπηρεσίες διαμοιρασμού οχημάτων, e-μοτοποδηλάτων και e-ποδηλάτων που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι πολίτες οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

ΠΗΓΗ

https://aphdalosnays.blogspot.com/2020/11/blog-post_61.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια