ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΣΥΛΙΑ!!!

Φοβούνται ΜΗΝΥΣΕΙΣ! Ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά απαλλαγή της ευθύνης κατά την διαχείριση του κορωνοϊού


Απίστευτο:
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά ασυλία, να κρίνουν οι γιατροί αν θα διωχθούν ποινικά για χειρισμό ασθενή ! ΔΕΣ ΕΔΩ

Πολύ σημαντική είδηση…

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με επιστολή του προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας ζητά να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα, «σε ένα σημαντικό πρόβλημα, που αφορά το ζήτημα της ιατρικής ευθύνης των εμπλεκομένων στη διαχείριση της πανδημίας».

Θεωρεί ότι το θέμα αυτό «μπορεί δυνητικά να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις μετά το τέλος της πανδημίας και να προκαλέσει σε πλήθος ιατρών που (όπως αναγνωρίζει η κοινή γνώμη) προσφέρουν με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες τους, τεράστια ταλαιπωρία από αγωγές και μηνύσεις οι οποίες πιθανότατα (σ.σ. όπως ισχυρίζονται) θα στερούνται πάσης βασιμότητας».

«Είναι γεγονός ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας απαίτησε και απαιτεί έκτακτα μέτρα διαχείρισης με πολιτικά χαρακτηριστικά πολλές φορές. Ταυτόχρονα δεν υπάρχουν σαφή θεραπευτικά πρωτόκολλα, καθώς έχουμε να κάνουμε με ένα νέο είδος ιού, ενώ συγχρόνως αναπτύσσονται θεραπείες που εφαρμόζονται για πρώτη φορά», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του ΠΙΣ Γιώργος Ελευθερίου.

Προσθέτει ότι στο πλαίσιο αυτό ο ΠΙΣ «ζητά την υιοθέτηση μέτρων απαλλαγής ή περιορισμού της ιατρικής ευθύνης εν καιρώ πανδημίας όπως γίνεται σε πολλές Ευρωπαϊκές και μη χώρες» και καλεί «τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας να αναλάβουν τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίας, μετά από διάλογο, προκειμένου οι ιατροί της χώρας να μην υποστούν τη δοκιμασία και δικαστικών διενέξεων πέρα των λοιπών τραυματικών επιπτώσεων της πανδημίας στην υγεία τους».

Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΙΣ έθεσε στον νομικό του σύμβουλο το εξής ερώτημα:

«Ποιο το πλαίσιο αστικής ιατρικής ευθύνης κατά την διενέργεια ιατρικών πράξεων σε κατάσταση πανδημίας; Πρέπει να υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη παροχής «ασυλίας» του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού κατά διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19;»

Μεταξύ άλλων, στην απάντηση σημειώνεται ότι «η πανδημία του Covid-19 έχει δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη κατάσταση κατά την οποία η άσκηση της ιατρικής γίνεται εν μέσω ιδιαίτερων συνθηκών που μπορούν να χαρακτηριστούν «πολεμικές».

Η άγνωστη φύση της ασθένειας, η ανυπαρξία δεδομένων και μελετών των επιπτώσεων της, καθώς και η μη ύπαρξη συγκεκριμένης ενδεδειγμένης φαρμακευτικής αγωγής καθιστούν το έργο της ιατρικής αντιμετώπισης των περιστατικών εξαιρετικά δυσχερές. Αυτό το ιδιόμορφο πλαίσιο εκτέλεσης των ιατρικών καθηκόντων απαιτεί αντίστοιχη προσέγγιση και από νομικής πλευράς αναφορικά με την ιατρική ευθύνη».

Ο ΠΙΣ επισυνάπτει στην επιστολή προς τους δυο υπουργούς και την γνωμοδότηση του νομικού του συμβούλου προκειμένου, όπως αναφέρει να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης της διαδικασίας εξέτασης του ζητήματος. Σημειώνεται ότι αντίστοιχη πρόβλεψη έχει υπάρξει και σε άλλες χώρες και αναφέρεται εκτενώς στην νομοθεσία στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Προσθέτει ότι ο νόμος παρείχε στους παρόχους υπηρεσιών υγείας (νομικά πρόσωπα, ιατρούς νοσηλευτές κτλ.) προστασία από αστική και ποινική ευθύνη σε σχέση με τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης που σχετίζονται με το COVID-19 και την ιατρική φροντίδα κατά την περίοδο της έκτακτης ανάγκης του COVID-19.

ΠΗΓΗ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ  ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤ'ΕΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΜΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΩΝ ΗΜΩΝ, ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ... ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ -ΠΟΥ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ- ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. ΚΑΙ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΡΟΔΙΚΑΖΟΥΝ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ", ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ!!!!

ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ... ΓΙΑΤΡΟΙ- ΠΟΥ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ "δεν υπάρχουν σαφή θεραπευτικά πρωτόκολλα..."- ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥΣ
 ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ.

ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ... "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ".

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ "ΟΙΚΟ" ΜΑΣ.

https://aphdalosnays.blogspot.com/2021/01/blog-post_28.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια