ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Πιστοποιητικό εμβολιασμού προτείνει ο Μητσοτάκης στην ΕΕ: Η επιστολή του στην Πρόεδρο της Κομισιόν

 

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, ή προϋπόθεση για ταξίδια», είπε ο Μητσοτάκης...

Η ελληνική κυβέρνηση προτείνει στην ΕΕ να εισαγάγει πιστοποιητικό εμβολιασμού, για «διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε επιστολή του.

Όπως αποκαλύπτει η στήλη Playbook του Politico, ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρει ακόμα στην επιστολή: «Είναι επείγον να υιοθετήσουμε μια κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να δομηθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού έτσι ώστε να είναι αποδεκτό σε όλα τα κράτη μέλη».

Και συνεχίζει: «Η διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής αποκατάστασης της ελεύθερης κυκλοφορίας… είναι, αναγκαστικά, θεμελιώδης προτεραιότητα για όλους μας. Και ενώ η Ελλάδα δεν πρόκειται να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό ή προϋπόθεση για ταξίδια (σ.σ. δεν είπε ότι άμα το κάνουν οι άλλοι θα γίνει θέλουμε δεν θέλουμε…), τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν». Ο Κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι «αυτό θα προσφέρει επίσης ένα θετικό κίνητρο για να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες ενθαρρύνονται να υποβληθούν σε εμβολιασμό».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «αυτό μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά η μακρά εμπειρία που έχουμε για την ανάπτυξη ενός κοινού PLF [Passenger Locator Form] μας έδειξε ότι είναι επείγουσα η ανάγκη για υψηλού επιπέδου κινητοποίηση σε επίπεδο ΕΕ για να προχωρήσουμε τα πράγματα». Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ (μέσω τηλεδιάσκεψης) στις 21 Ιανουαρίου – είναι εκεί που ο Κ.Μητσοτάκης ελπίζει να θέσει το θέμα, όπως αναφέρει το Politico.

Σύμφωνα με την ελληνική επιστολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Κομισιόν  αναφέρει πως «ανυπομονεί να δώσει (σ.σ. η φον ντερ Λάιεν) την απαραίτητη ώθηση προς αυτή την κατεύθυνση» και πρόσθεσε ότι ελπίζει να «επιτύχει γρήγορα μια κοινή κατανόηση» μεταξύ των χωρών της ΕΕ σε ένα «έντυπο πιστοποίησης εμβολιασμού και τις χρήσεις του» και να προωθήσει το ζήτημα ακόμα και διεθνώς, πράγμα που θα σήμαινε «συμβολή στην αποκατάσταση της κινητικότητας σε παγκόσμια κλίμακα, η οποία αποτελεί το θεμέλιο για την αποκατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας σε επίπεδα πριν από την κρίση».

ΠΗΓΗ

https://aphdalosnays.blogspot.com/2021/01/blog-post_22.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια