ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Τελεσίγραφο από Τρόικα: Εφαρμόστε τον Πτωχευτικό Κώδικα για να πάρετε τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης

 

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ

ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΝΑΚΑΜΨΗ;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΤΡΟΙΚΑ;

ΜΑ  ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ  ΟΤΙ ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;


Τελεσίγραφο από Τρόικα: Εφαρμόστε τον Πτωχευτικό Κώδικα για να πάρετε τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης

Τελεσίγραφο για μπλόκο των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης που προορίζονται για την Ελλάδα, έστειλαν οι θεσμοί σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας.

 

Η εκβιαστική απόφαση, στάλθηκε στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης από τους επιτελείς των θεσμών, οι οποίοι όπως φαίνεται, δεν ξεχνούν τον ρόλο της τρόικας.

Το τελεσίγραφο των θεσμών, προκάλεσε ανησυχία και κινητοποίηση στην κυβέρνηση, ενώ αυτός ήταν και ο λόγος της έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου με τους επικεφαλής των συστημικών τραπεζών, λίγο πριν την Πρωτοχρονιά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε στους διευθύνοντες συμβούλους των τραπεζών, πως οι θεσμοί διαμήνυσαν, ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο νέας αναβολής της εφαρμογής του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, πέραν των παρατάσεων που χορηγήθηκαν, για λόγους καλύτερης προετοιμασίας.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αλλαγές (όπως ζητούν οι τράπεζες), που θα άνοιγε νέο κύκλο καθυστερήσεων. Συνεπώς ο νέος πτωχευτικός θα πρέπει να εφαρμοστεί από τον Μάρτιο για τις επιχειρήσεις και από τον Ιούνιο για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

 

Ο πρωθυπουργός είπε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει σε κάθε περίπτωση το νέο πτωχευτικό, στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, καθώς οι θεσμοί απείλησαν ότι αν υπάρξει νέα καθυστέρηση, θα μπλοκάρουν τη εκταμίευση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, που προορίζονται για την Ελλάδα.

Εφόσον πρόκειται για πραγματική απειλή και όχι για κάποιο μέσο πίεσης της κυβέρνησης προς τις τράπεζες, φαίνεται πως οι θεσμοί δεν καταλαβαίνουν από πανδημία και είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν πλέον ως μέσο εκβιασμού τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Επίσης, το ανησυχητικό είναι, πως τον ίδιο εκβιασμό μπορούν να χρησιμοποιούν κάθε φορά που η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει κάποιο από δεκάδες προαπαιτούμενα, που παραμένουν σε εκκρεμότητα στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας.

 

Σημειώνεται ότι με βάση το νέο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού, μέχρι την 1η Μαρτίου 2021 θα πρέπει να εκδοθούν πάνω από 15 υπουργικές αποφάσεις για την ενεργοποίηση του σκέλους της διαδικασίας πτώχευσης των επιχειρήσεων.

Έπονται άλλες περίπου 15 αποφάσεις για την ενεργοποίηση, από 1η Ιουνίου 2021, των νέων διαδικασιών πτώχευσης, για τα νοικοκυριά και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Η εφαρμογή των νέων αυστηρότερων όρων πτώχευσης, θα εφαρμοστούν εν μέσω πανδημίας.

ΠΗΓΗ:https://www.piperata.gr/
https://aphdalosnays.blogspot.com/2021/01/blog-post_19.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια