ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Που βρήκε τα 4.000.000 ευρώ ο Τράγκας για να φτιάξει κόμμα;Παραθέτουμε  απόσπασμα από το ρεπορτάζ του συναδέλφου Σπύρου Γκουτζάνη από το Documento:

«Το ερώτημα που του έθεσαν ήταν ότι «καλές οι προθέσεις, το κενό στον χώρο της Δεξιάς είναι υπαρκτό, αλλά το όποιο εγχείρημα θέλει χρήματα». Άλλωστε εκείνοι που τον ξέρουν, λένε ότι μπορεί τα πολιτικά του ελατήρια να είναι γνήσια, καθώς πλησιάζει στη δύση της δημοσιογραφικής του καριέρας, αλλά ο Γιώργος Τράγκας δύσκολα θα έβαζε δικά του χρήματα για οποιοδήποτε εγχείρημα. Η απάντηση ήταν ότι ήδη υπάρχουν πρόθυμοι χορηγοί και μπορεί να συγκεντρωθεί ένα σεβαστό ποσό (ακούστηκε το ποσό των τεσσάρων εκατ. ευρώ).»

Ο Γιώργος Τράγκας, όπως ομολογεί ο ίδιος στις ραδιοφωνικές εκπομπές του, είναι άνθρωπος του κατεστημένου, δηλαδή, της σάπιας Μεταπολίτευσης. Κανένας δημοσιογράφος δεν πλουτίζει τόσο πολύ στην Ελλάδα, όπως o Γιώργος Τράγκας, εάν δεν είναι άνθρωπος του συστήματος. Όχι μόνο δεν πλουτίζει, αλλά μένει και άνεργος, εάν δεν πει «ναι», στην κομματοκρατία και στους ολιγάρχες. Επίσης, εάν η Γερμανία τον θεωρούσε πραγματικά αντι-Γερμανό και όχι δικό της συστημικό εργαλείο χειραγώγησης της κοινής γνώμης, δε θα τον άφηνε να γράφει και να λέει όλα όσα λέει.  

Ο δημοφιλής δημοσιογράφος, δεν αποτέλεσε ποτέ στη ζωή του, συστημικό κίνδυνο. Είναι κομμάτι του συστήματος, σάρκα από την σάρκα του. Το να προσποιείται τώρα, στους εξαπατημένους, πλειστάκις, Έλληνες ψηφοφόρους, τον αντισυστημικό και τον Τραμπικό, είναι τουλάχιστον κωμικό. Αλλά το Θεατρικό στοιχείο, δεν έλειψε ποτέ από τον κύριο Τράγκα. Η ηθοποιία, είναι η μεγάλη του αγάπη άλλωστε, όπως έχει δηλώσει πολλές φορές και ο ίδιος.

Η αρχαία φράση λέει «πενία τέχνας κατεργάζεται» και η πολιτική είναι και αυτή μία τέχνη. Βέβαια, δεν πεινάει ο νέος πολιτικός αρχηγός, ίσα –ίσα! Απλά, είναι ημι-άνεργος για τα δικά του οικονομικά δεδομένα. Βγήκε από το γαλαντόμο pay roll του Μαρινάκη και του έχει καθίσει αρκετά βαρύ αυτό.

Ο θείος, όπως προτιμά να τον αποκαλούν, είναι ένας καλοταϊσμένος δημοσιογράφος και εκδότης, με τεράστια περιουσία. Δεν είναι ο Ρομπέν των Δασών, ούτε ο Μπάτμαν, που πολεμά το κομματικό έγκλημα τις νύχτες, όπως θέλει να αυτοσυστήνεται ως νέος πολιτικός άνδρας.  

Την ώρα που η χώρα έχει καταγράψει ύφεση 10% και πάει για άλλη μία χρονιά με αρνητικό αναπτυξιακό πρόσημο, κάποιοι ευγενικοί χορηγοί, έχουν περίσσευμα ψυχής 4ων εκατομμυρίων ευρώ, κατά το ρεπορτάζ του Σπύρου Γκουτζάνη, για να τα «επενδύσουν» στα χέρια του νέου εθνοσωτήρα. Το πολιτικό μας σύστημα, έχει χάσει κάθε είδους κοινωνικής νομιμοποίησης και παραπαίει. Χρειάζεται νέα χρήσιμα πολιτικά δεκανίκια για να το στηρίξουν και το νέο κόμμα του θείου, αυτό τον ρόλο θα έχει.

Τελικά, «είναι πολλά τα λεφτά, Άρη» στην πολιτική. Συγγνώμη, Γιώργο θέλαμε να πούμε…

Τhe Flag Report

https://aphdalosnays.blogspot.com/2021/02/4000000.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια