ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Πρωτοφανείς θεωρίες περί «πολιτικής ευθύνης» εισάγει ο Γ. Γεραπετρίτης, προκειμένου να προστατεύσει τον πρωθυπουργό


Αρκεί τα κυβερνητικά στελέχη να πουν «δεν ήξερα» και θα παραγράφεται, πλέον, κάθε ευθύνη!

Με λεκτικές ακροβασίες και νεοφανείς ορισμούς για την «πολιτική ευθύνη» προσπάθησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, να υπερασπιστεί την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, χωρίς όμως να διστάσει να τη «δώσει στεγνά», όσον αφορά την επιλογή του Δ. Λιγνάδη, προκειμένου να μείνει εκτός κάδρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεραπετρίτης, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, έκανε μια μακροσκελή ανάλυση, προκειμένου να μας πείσει ότι δεν υπάρχει «πολιτική ευθύνη» της κυρίας Μενδώνη και, γενικότερα, της κυβέρνησης. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κ. Γεραπετρίτη, «πολιτική ευθύνη για την επιλογή προσώπων συνίσταται στο να γνωρίζεις ότι κάποιος δεν είναι κατάλληλος και παρά ταύτα να τον διορίζεις ή να αμελήσεις ενόσω, προϊόντος του χρόνου, προκύψει ζήτημα κωλύματος και παρά ταύτα να τον διατηρήσεις στη θέση του».

Πρόκειται περί πρωτοφανούς θεώρησης, που φροντίζει να αποκαθάρει τα κυβερνητικά στελέχη από κάθε είδους ευθύνη για τις επιλογές στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού, αρκεί να πουν «δεν ήξερα»! Έτσι απλά, με τις δύο αυτές λέξεις, παραγράφεται, πλέον, κάθε ευθύνη.

«Αλλεργία» σε παραιτήσεις και ανάληψη ευθυνών

Θεώρηση που είναι σαφές ότι δεν προκαλεί έκπληξη, με δεδομένη την «αλλεργία» που έχουν διαχρονικά οι κυβερνώντες την έρημη τούτη χώρα σε παραιτήσεις και σε ανάληψη ευθυνών. Ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον έχει ο τρόπος με τον οποίο συνεχίζει ο κ. Γεραπετρίτης, λέγοντας ότι «καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν ισχύει, δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που να θεωρεί ότι όλα αυτά που προσάπτονται στον κ. Λιγνάδη ήταν γνωστά στην κυρία Μενδώνη ή σε οποιοδήποτε άλλο μέλος της κυβέρνησης».

Από ό,τι φαίνεται, ο στρουθοκαμηλισμός, το «δεν είδα και δεν άκουσα τίποτε»είναι η υπερασπιστική γραμμή που επιλέγει η κυρία Μενδώνη, παρότι οι πάντες καταγγέλλουν ότι ο βιός και η πολιτεία του κ. Λιγνάδη ήταν γνωστά σε όλους. Πολύ δε περισσότερο, θα φανταζόταν κανείς, σε ανθρώπους που έχουν περάσει τόσα χρόνια στον χώρο του πολιτισμού.

Πάντως, προκειμένου να προστατεύσει τον πρωθυπουργό, ο κ. Γεραπετρίτης δεν δίστασε ούτε δευτερόλεπτο να διαβεβαιώσει τους πάντες ότι η επιλογή του κ. Λιγνάδη έγινε από την κυρία Μενδώνη.

 newsbreak

https://aphdalosnays.blogspot.com/2021/02/blog-post_537.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια