ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Συμβαίνει και είναι ελληνικό! Lockdown στη μια πλευρά του δρόμου, στην άλλη… όχι!

 


Αν και τους χωρίζει ένας δρόμος, η επιβολή του σκληρού lockdown φαίνεται να επηρέασε μόνο τον ένα δήμο! Εύοσμος-Κορδελιό και Σταυρούπολη αντιμετωπίζουν το παράδοξο, να έχει ο μεν δήμος κλειστά καταστήματα, ενώ ο δε ανοιχτά!

Αποφάσεις και σκληρά lockdown που σε καμία περίπτωση δεν έχουν λογική! Αν και τους συγκεκριμένους δήμους τούς χωρίζει μία «ανάσα», ένας κεντρικός δρόμος, η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλλει αυστηρό lockdown μόνο στον δήμο Ευόσμου-Κορδελιού! Αυτονόητα, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την επιβολή των μέτρων είναι παράδοξη!

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, αν και ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου εντάχθηκε στην κόκκινη ζώνη, η περιοχή που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του δρόμου ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου Παύλου Μελά, και είναι ανοιχτή, με ανοιχτά καταστήματα!

Ο… κλειστός δρόμος!

Ο… ανοιχτός δρόμος!

Δηλαδή, σε έναν κεντρικό εμπορικό δρόμο, όπως για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι η Πατησίων στην Αθήνα, από τη μία μεριά τα μαγαζιά είναι κλειστά και στην άλλη μεριά τα μαγαζιά είναι ανοιχτά! Έτσι, το μόνο που πρέπει να κάνουν οι πολίτες είναι να περάσουν τον δρόμο και να κάνουν τα ψώνια τους κανονικά. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι αν αυτό περιορίζει τη διασπορά του ιού.

Γραμματέας εμπορικού συλλόγου: «Έχω 2 ζαχαροπλαστεία. Το ένα κλείνει στις 6 το απόγευμα, ενώ το άλλο στις 9 το βράδυ»!

Όπως δήλωσε ο Βλάσσης Νικολαΐδης, γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού, ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης δύο ζαχαροπλαστείων στον ίδιο δρόμο, που βρίσκονται σε απόσταση μερικών μέτρων. Όμως κλείνει το ένα στις 6 και το άλλο στις 9.

«Από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα μέτρα για τον δήμο ότι μπαίνει στο κόκκινο, αυτό για τα καταστήματα δημιούργησε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Τα καταστήματα του δήμου Παύλου Μελά που είναι από την μία πλευρά είναι ανοιχτά κανονικά, ενώ αντίθετα τα καταστήματα που είναι στον Εύοσμο από την κάτω πλευρά του δρόμου είναι κλειστά.

Ουσιαστικά, αυτός είναι ένας αθέμιτος ανταγωνισμός, γιατί ο επαγγελματίας απέναντι δεν μπορεί να δουλέψει και να κάνει τζίρο, ενώ από την άλλη πλευρά μπορεί να τζιράρει και να έχει ένα έσοδο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 newsbreak

https://aphdalosnays.blogspot.com/2021/02/lockdown.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια