ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Νομοσχέδιο Χατζηδάκη: Καταργούνται οι απεργίες – Αλλάζουν τα εργασιακά δικαιώματαΑπαγορεύονται οι καταλήψεις σε εξωτερικούς χώρους επιχειρήσεων

Ριζικές αλλαγές και μεγάλες ανατροπές φέρνουν στα εργασιακά δεδομένα, οι νέες διατάξεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη.

Ο υπουργός Εργασίας σκοπεύει να τα αλλάξει όλα! Πρώτη αλλαγή στη λίστα του κ. Χατζηδάκη, αλλά και μεγάλο του «στοίχημα» αποτελεί η κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος των εργαζομένων.

Μάλιστα, αν διαπιστωθεί «ψυχολογική βία» κατά των απεργοσπαστών, τότε με συνοπτικές διαδικασίες η απεργία θα κρίνεται …παράνομη!

Τέλος στις καταλήψεις σε εξωτερικούς χώρους επιχειρήσεων

Και μπορεί τα βλέμματα όλων να έχουν στραφεί τον τελευταίο χρόνο στο «φαινόμενο της πανδημίας», με την κυβέρνηση να εκμεταλλεύεται το γεγονός προκειμένου να περνά «αθόρυβα» νομοσχέδια και διατάξεις, ωστόσο η πραγματικότητα είναι μία. Οι εργαζόμενοι του «αύριο» θα χάσουν κάθε εργασιακό τους δικαίωμα.

Τέλος στο «συνδικαλίζεσθαι» και τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Τι θα αλλάξει:

  • με προσωπικό ασφαλείας, ίσο με το ένα τρίτο του συνόλου των εργαζομένων, θα πραγματοποιούνται στο εξής οι απεργίες σε Δημόσιο, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ / άρα τέλος στην πράξη οι απεργίες
  • απαγορεύονται οι καταλήψεις σε χώρους και εισόδους επιχειρήσεων
  • απαγορεύεται η άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση με απόφαση δικαστηρίου η απεργία θα κρίνεται παράνομη!

                                               ΠΗΓΗ
https://aphdalosnays.blogspot.com/2021/04/blog-post_18.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια