ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

GENOCIDE. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ-“ΒΥΖΑΝΤΙΟ”. ΠΕΡΙΠΟΥ 100.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ (ΙΟΥΔ-ΠΡΑΒΔΑ)


https://www.facebook.com/photo?fbid=2541668629461829&set=gm.1926343144195354

AGHET. ARMENIAN GENOCIDE ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ.Anastasia Kilaroglou

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Αφηγήσεων συνέχεια: Ένας Γάλλος δημοσιογράφος, ο πολεμικός ανταποκριτής της εφημερίδας “Ζουρνάλ” Ανρύ Μπαρμπύ, μετά την κατάληψη της Συρίας απ’ τις συμμαχικές Δυνάμεις, σε μια σειρά άρθρα του με τίτλο “Στη χώρα του τρόμου”, γράφει:
<< Μια ωραιότατη Αρμενοπούλα που την είχαν απαγάγει μου διηγήθηκε: Η ομάδα μας προχωρούσε, όταν μας επιτέθηκαν μανιασμένα στίφη Τουρκαλάδες με τσεκούρια, μαχαίρια, σουβλιά κι άλλα πρωτόγονα όπλα. Τα μικρά μου σφίχτηκαν επάνω μου κι οι τρεις μας γίναμε ένα σώμα. Φρόντισα να σκεπάσω το πρόσωπό μου. Αλλά κάποιος με άρπαξε βάναυσα απ’ τα μαλλιά και μ’ αποτράβηξε. Φαίνεται τού’ χα αρέσει. Τ’ αγγελούδια μου άρχισαν να κλαίνε γοερά κι αυτός μπρος στα μάτια μου τα ξεκοίλιασε. Σαν τά’ δα βουτηγμένα στο αίμα…
>>…Ποτέ στη ζωή μου, συνεχίζει ο Ανρύ Παρμπύ, δερν αντίκρυσα τόσο πονεμένα μάτια μητέρας. Ακόμα και τώρα ηχούν στ’ αυτιά μου τα θλιμμένα της λόγια και βλέπω την εικόνα της, καθώς απομακρύνονταν σκυφτή με το γέλιο τρελού ζωγραφισμένο στο πρόσωπο…
>>…Ένα μικρό κορίτσι, εξάλλου, μου διηγήθηκε το μαρτύριο του πατέρα του: Είδα να τον ξεγυμνώνουν και να τον ξαπλώνουν ανάσκελα, δένοντάς του τα χέρια και τα πόδια σε κάτι παλούκια που είχαν καρφώσει στη γη. Ο πατέρας μου υπόμενε καρτερικά. Εγώ έκλαιγα κι ένας τούρκος χωροφύλακας με κρατούσε σφιχτά απ’ το σβέρκο. Ύστερα, μάζεψαν ξερόκλαδα κι άναψαν φωτιά πάνω στην κοιλιά του πατέρα μου. όλο του το κορμί σπάραζε. Τι φοβερή η μυρουδιά της καμένης σάρκας! Οι δήμιοι γελούσαν σαρκαστικά. Φέρανε κι ένα μπρίκι κι άρχισαν να ψήνουν καφέ…
>>…Ένα άλλο ορφανό αγόρι απ’ το Σιπάν μου διηγήθηκε: Όταν απ’ τα γύρω πάτησε ο όχλος στο χωριό μας, ο πατέρας μου κι ο αδερφός μου κρύφτηκαν στο φούρνο του σπιτιού. Ήρθανε και σε μας για έρευνα και πλιάτσικα. Πλησιάσανε στο φούρνο. Έτρεμα σύγκορμος. Τότε με ρώτησαν πού ήταν κρυμμένος ο πατέρας κι ο αδερφός μου. Δε μιλούσα, αλλά φαίνεται πως τα μάτια μου με πρόδωσαν. Ανοίξανε το φούρνο κι όταν τους βρήκανε, βάλανε τσαλιά κι άρχισαν να τους καίνε. Εγώ είχα αποβλακωθεί κι η μητέρα μου εκλιπαρούσε να σβήσουνε τη φωτιά. Αλλά εκείνοι αμπάρωσαν την πόρτα του φούρνου και περίμεναν ώσπου να σταματήσουν οι σπαραχτικές κραυγές των αγαπημένων μας>>.

Κι όμως δεν είναι σκηνή από ταινία; – Ποιοι ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ αυτές τις γυναίκες;

…………………………………………………………….

ΑΛΦΕΙΟΣ: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ “μέγα κωνσταντίνου” ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ … ΕΠΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ.

[ … Ο Παπαρρηγόπουλος αναφέρει, ότι βάσει στοιχείων του ιστορικού Προκόπιου, επί Ιουστινιανού (*) και με τους πιο μέτριους υπολογισμούς, χάθηκαν πάνω από… 100.000.000 άνθρωποι σε όλη τη Βαλκανική χερσόνησο και τη Μικρά Ασία! Άλλοι από λοιμούς, άλλοι από λιμούς, άλλοι από φυσικές καταστροφές και άλλοι από τις σφαγές! Πόσοι να πούμε ότι ήταν Έλληνες από αυτούς;
Ενώ, όπως καταθέτει ο Παπαρρηγόπουλος, ο ίδιος ο Προκόπιος έγραψε για τον Γιουδπράβδα(Ιουστινιανό) στα ΑΝΕΚΔΟΤΑ του:
“…ότι δε ουκ άνθρωπος, αλλά δαίμων τις, ώσπερ είρηται, ανθρωπόμορφος ήν τεκμηριώσαιτο άν τις, τω μεγέθει σταθμώμενος, ών εις τους ανθρώπους κακών έδρασεν. Εν γαρ τω υπερβάλλοντι των πεπραγμένων και η του δεδρακότος δύναμις εύδηλος γίνεται. Το μεν ούν μέτρον εις το ακριβές των υπ’ αυτού ανηρημένων ειπείν ουκ άν ποτέ μοι δοκεί των πάντων τινί ή τω Θεώ δυνατά είναι. Θάσσον γάρ τις, οίμαι, την πάσαν ψάμμον εξαριθμήσειεν ή όσους βασιλεύς ούτος ανήρηκε. Την δε χώραν ως επί πλείστον διαριθμούμενος, ήνπερ έρημον των ενοικούντων ξυμπέπτωκεν είναι μυριάδας μυριάδων μυρίας φημί απολωλεκέναι.”

Πιο κάτω ο Παπαρρηγόπουλος καταθέτει άλλη μιά αναφορά του Προκόπιου:
“…Ο Προκόπιος, ομιλών ιδίως περί της μεγάλης Χερσονήσου, της από του Ίστρου μέχρι της κυρίως Ελλάδος απλουμένης, βεβαιοί ότι “Ούννοί τε και Σκλαβινοί και Άνται σχεδόν τι ανά πάν καταθέοντες έτος, εξ ού Ιουστινιανός παρέλαβε την Ρωμαίων αρχήν, ανήκεστα έργα ειργάσαντο τους ταύτη ανθρώπους’ πλέον γαρ εν εκάστη εμβολή οίμαι ή κατά μυριάδας είκοσιν είναι των τε ανηρημένων και ηνδραποδισμένων ενταύθα Ρωμαίων, ώστε την Σκυθών ερημίαν αμέλει ταύτης πανταχόσε της γης ξυμβαίνειν.”
(ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, Κ.Παπαρρηγόπουλος, βιβλίον ένατον, τόμος α’, σελ.168-171, εκδόσεις ΓΑΛΑΞΙΑ-ΕΡΜΕΙΑΣ).

Βέβαια ο Παπαρρηγόπουλος αμφισβητεί τις πληροφορίες του ιστορικού Προκόπιου, στην προσπάθειά του να εξωραίσει την εικόνα του Γιουδπράβδα. Αλλά ο Προκόπιος ήταν σύγχρονος της εποχής εκείνης! Όσες υπερβολές κι αν έγραψε, έχοντας απτές πληροφορίες βρίσκεται πιο κοντά στην αλήθεια από κάθε μεταγενέστερο ιστορικό!
Μετρά λοιπόν, ο Παπαρρηγόπουλος, ότι αφού ο Γιουδπράβδα ήταν στην εξουσία για 40 χρόνια τις είκοσι μυριάδες (200.000) επί σαράντα χρόνια = 8.000.000 ανθρώπινες απώλειες, μόνο από τις σφαγές των παραπάνω εισβολέων και μόνο στα Βαλκάνια(από τον Δούναβι μέχρι την Πελοπόννησο)! Δεν αναφέρει όμως και δεν προσθέτει τους σφαγμένους, αποκλειστικά, Έλληνες που σφάχτηκαν γιατί δεν γίνονταν… χριστιανοί!
Μιλάμε για τη μεγαλύτερη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ του ανθρώπινου Γένους και ειδικά του Ελληνικού Έθνους! Και το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι εκτός των άλλων, οι λοιμοί (πανδημίες ασθενειών) , όπως αναφέρει πάλι ο Παπαρρηγόπουλος, είχαν αφετηρία την… Αίγυπτο! Στο διάστημα που ήταν στην εξουσία ο… Γιουδπράβδα! … ] 

ΠΗΓΗ

https://kassopaiahora.blogspot.com/2021/04/genocide-100000000-40.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια