ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Μεγάλο θέμα με την αξιοπιστία των self test: Ψευδώς θετικά αποτελέσματα σε Αθήνα, Λαμία, ΓιάννεναΘέμα που μπορεί να υποκρύπτει μεγάλο σκάνδαλο, αλλά σίγουρα ελλοχεύει και μεγάλους κινδύνους για την δημόσια υγεία

Το μεσημέρι της Δευτέρας σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας προσήλθαν 10 παιδιά με τους γονείς τους τα οποία είχαν κάνει self test για να πάνε στο σχολείο και είχαν βγει θετικά.

Αμέσως έγιναν rapid test όπως προβλέπεται, αλλά και μοριακά, όπως ζήτησαν οι γονείς και αποδείχτηκε ότι και τα δέκα self test ήταν ψευδώς θετικά αφού τα rapid βγήκαν αρνητικά!

Και δεν είναι το μόνο παράδειγμα. Την Κυριακή στη Λαμία και κατά τη διαδικασία των δωρεάν rapid test στην οδό Φιλίας, προσήλθαν πολίτες που προηγουμένως είχαν κάνει self test. Όπως ανέφερε το LamiaReport.gr από τα τρία θετικά αποτελέσματα, επιβεβαιώθηκε μόνο το ένα, ενώ από τα 21 θετικά δείγματα rapid, τουλάχιστον τα 6 ήταν με αρνητικό self test.

Αλαλούμ και στα Γιάννενα, καθώς σύμφωνα με το epiruspost.gr, οι μαθητές έκαναν το self test και μετά τον μεγάλο αριθμό θετικών αποτελεσμάτων, οι γονείς άρχισαν να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ. Έγινε επανέλεγχος με rapid test τόσο στην κεντρική πλατεία, όσο και στη μονάδα που λειτουργεί στο στρατόπεδο Βελισσαρίου και ψευδές αποτέλεσμα καταγράφηκε σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις!

Προκύπτει πλέον μείζον θέμα με την αξιοπιστία των self test. Θέμα που μπορεί να υποκρύπτει και μεγάλο σκάνδαλο, αλλά σίγουρα ελλοχεύει και μεγάλους κινδύνους για την δημόσια υγεία.

ΠΗΓΗ

https://aphdalosnays.blogspot.com/2021/05/self-test.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια