ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Μετατροπή της Ελλάδας σε οθωμανική επαρχίαΠλήρης απογοήτευση από την στάση του Νίκου Δένδια

Η πρόκληση Τσαβούσογλου είναι πρωτοφανής. Για πρώτη φορά τούρκος αξιωματούχος έκανε λόγο για τουρκική μειονότητα εντός της Θράκης, πράγμα που δεν είχε κάνει ούτε ο ίδιος ο Ερντογάν κατά την επίσκεψή του το 2017! Και όμως η πρόκληση αυτή έμεινε αναπάντητη…

Την ώρα που κορυφαίοι ευρωπαίοι πολιτικοί αλλά και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θεωρούν ότι πρέπει επιτέλους να μπει φρένο στην ευρωπαΐκή προοπτική της Τουρκίας, λόγω των συνεχών παραβιάσεων του ευρωπαϊκού δικαίου που φυσικά δεν μπορεί να την καταστήσει ούτε καν υπο ένταξη χώρα, η Ελλάδα έδωσε σήμερα συγχωροχάρτι σε όλα τα τούρκικα εγκλήματα.

Η παθητική στάση τόσο του πρωθυπουργού αλλά κυρίως του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια απέναντι στον προκλητικό Τσαβούσογλου ο οποίος κατάφερε μέσα σε 24 ώρες να αμφισβητήσει ακόμα και την ελληνική εθνική κυριαρχία, υπό την σκιά των 51 τουρκικών παραβιάσεων που διέπραξε η τουρκική πολεμική αεροπορία την ώρα που ο τούρκος υπουργός εξωτερικών περιδιάβαινε την Θράκη, συνιστά προσβολή όχι μόνο στα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά ακόμα και στην ενιαία στάση της ΕΕ.

Η αξέχαστη δήλωση Πέτσα για τις «κυρώσεις κατά της Τουρκίας που θα δαγκώνουν», έχει γίνει το μεγαλύτερο ανέκδοτο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, μόνο που δεν προκαλεί καθόλου γέλιο. Διότι την ώρα που τα τουρκικά ερευνητικά και πολεμικά σκάφη παραβιάζουν κυριαρχικά δικαιώματα αλλά και εθνική κυριαρχία, την ώρα που ο τούρκος υπουργός εξωτερικών απειλεί την ακεραιότητα του έθνους μας κάνοντας λόγο για τουρκική μειονότητα, την ώρα που κατά την κοινή συνέντευξη τύπου ο Τσαβούσογλου έκανε λόγο για «διάλογο άνευ όρων», η κυβέρνηση μιλούσε για «θετικό κλίμα».

Δηλαδή, η κυβέρνηση φερόμενη ως διοίκηση οθωμανικού προτεκτοράτου και όχι ως κυβέρνηση κυρίαρχης ευρωπαϊκής χώρας, έδωσε συγχωροχάρτι στην απειλητική Τουρκία, την ώρα που οι ίδιοι οι ευρωπαίοι και οι αμερικάνοι την κατακεραυνώνουν.

Πλήρης απογοήτευση. Ειδικά από την στάση του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια που μετά την χτεσινή επακούμβηση και τα θερμά φιλιά με τον τούρκο ομόλογό του, δεν έδωσε τις πρέπουσες απαντήσεις στην βουλιμική νεοθωμανική Τουρκία. Μάλλον το σύστημα Σημίτη θριάμβευσε και το μέλλον της Ελλάδας διαγράφεται εξαιρετικά ζοφερό.

Ειδικά η αναφορά του τούρκου υπουργού εξωτερικών που μίλησε για «διάλογο άνευ όρων» και έμεινε αναπάντητη, συνιστά από μόνη της την εγκατάλειψη της κόκκινης γραμμής της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, που κάνει λόγο για μία και μόνη διαφορά. Ο καθορισμός της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και την περί αυτήν θαλάσσιας ζώνης που συνιστά το μόνο σημείο συζήτησης με την Τουρκία, δεν αναφέρθηκε πουθενά.

Αντίθετα, ανοίγει η κερκόπορτα πάλι, αυτή που είχε ανοίξει στο Ελσίνκι και την Μαδρίτη, για γκριζάρισμά του Αιγαίου και προετοιμασία διάλυσης του αμυντικού μηχανισμού της Ελλάδας που θα αφήσει τα νησιά μας έρμαια της Τουρκίας.

https://aphdalosnays.blogspot.com/2021/05/blog-post_888.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια