ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

«Πόλεμος» στην Ευρώπη από την Κίνα!Νομοσχέδιο με σκληρές κυρώσεις κατά ευρωπαίων!

Σκληρή απάντηση της Κίνας στην προσπάθεια του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν να δημιουργήσει μέτωπο μαζί με την Ευρώπη κατά της κινεζικής οικονομική εισβολής σε δυτικές χώρες.

Στο στόχαστρο της Κίνας μπαίνει ευθέως η Ευρώπη, σε μία προσπάθεια προφανώς να αποδομηθεί αυτό το μέτωπο που τείνει να σχηματιστεί.

Η Κίνα λοιπόν νομοθετεί σκληρές κυρώσεις κατά της Δύσης σε νομοσχέδιο που έχει ήδη υποβληθεί στην Επιτροπή του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου.

Οι κινεζικές κυρώσεις θα περιλαμβάνουν κυρώσεις για λόγους  «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», κατά τις αντίστοιχες κυρώσεις των ΗΠΑ δηλαδή, εναντίον ευρωπαίων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και κυρώσεις εναντίον εκατοντάδων επιχειρήσεων της ΕΕ.

Πρόκειται για μία κίνηση αποφασιστικότητας αλλά και υψηλού ρίσκου, καθώς η Ευρώπη αποτελεί μια τεράστια αγορά για την Κίνα. Εκτός εάν οι κινέζοι θεωρούν δεδομένη την επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά των κινεζικών προϊόντων και εταιρειών, οπότε δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Και με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να προλάβουν τις εξελίξεις.

«ΠΗΓΗ

https://aphdalosnays.blogspot.com/2021/06/blog-post_50.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια