ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Πρόκληση: Γάλλος ευρωβουλευτής συνδιοργανώνει εκδήλωση με την «Ομοσπονδία Τούρκων της Δυτικής Θράκης»!Με τη συμμετοχή μάλιστα και δύο Ελλήνων!

Μια οργάνωση που έχει έμβλημα δύο νομούς της Θράκης σε πράσινο χρώμα (κλασική τουρκική απεικόνιση της «ανεξάρτητης δυτικής Θράκης»), η «Ομοσπονδία Τούρκων της Δυτικής Θράκης» (ΜΚΟ) και ένας Γάλλος Ευρωβουλευτής (Φρανσουά Αλφονσί, Πράσινοι) προχωρούν σε κίνηση-πρόκληση, διοργανώνοντας διαδικτυακή εκδήλωση, με τη συμμετοχή μάλιστα και δύο Ελλήνων!

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι η Μαρία Γιαννακάκη, πρώην γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ο Παναγιώτης Δημητράς του «Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι».

Όπως καταγγέλλει ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης με επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, η εκδήλωση δυσφημεί με ανακρίβειες την Ελλάδα, καθώς το θέμα της υποτίθεται ότι είναι η μη εκτέλεση από τη χώρα μας των αποφάσεων του ΕΔΑΔ.

«Δεν προκαλεί ασφαλώς εντύπωση η παρουσία στο πάνελ των ομιλητών του Παναγιώτη Δημητρά του ανύπαρκτου πλέον ‘Ελληνικού Παρατηρητήριου των Συμφωνιών του Ελσίνκι’, ο οποίος πριν λίγους μήνες δεν δίστασε να μηνύσει την Ελληνική Ακτοφυλακή γιατί φυλάει τα ελληνικά σύνορα. Εντύπωση, όμως προκαλεί η παρουσία στο ίδιο πάνελ της κ. Μαρίας Γιαννακάκη τέως βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και πρώην γενικής γραμματέως Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την περίοδο 2016-2019», αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Έλληνας Ευρωβουλευτής.

Η επιστολή του κ.Κεφαλογιάννη:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, Βρυξέλλες 1η Ιουνίου 2021

Σας στέλνω αυτήν την επιστολή για να εκφράσω τις ανησυχίες μου και να διαμαρτυρηθώ έντονα, με την ευκαιρία μιας εκδήλωσης, που διοργανώνεται από τον ευρωβουλευτή Francois Alfonsi (Πράσινοι / EFA), με τη λεγόμενη «Ομοσπονδία Τούρκων της Δυτικής Θράκης».

Tο θέμα της εκδήλωσης είναι εντελώς δυσφημιστικό και ανακριβές για την Ελλάδα, ενώ σηματοδοτεί ένα στρεβλωτικό μήνυμα σχετικά με τη στάση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Από τη μία πλευρά αναφέρεται σε ένα φερόμενο μακροχρόνιο πρόβλημα μη εκτέλεσης των αποφάσεων του ΕΔΔΑ από τη χώρα μου, ενώ η Ελλάδα με απόλυτη επιμέλεια, τιμά, όλες τις σχετικές δεσμεύσεις της.

Από την άλλη πλευρά φαίνεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργανώνει μια εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώνεται από μια ένωση, η οποία υπονομεύει και αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα ενός κράτους μέλους και περιφρονεί τις Διεθνείς Συνθήκες.

Δεν είναι τυχαίο ότι η λεγόμενη «Ομοσπονδία Τούρκων της Δυτικής Θράκης», έχει ως έμβλημα δύο νομούς της Θράκης που είναι χρωματισμένοι με πράσινο, ως προφανή αξίωση κατά της ελληνικής κυριαρχίας.

Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία συνήφθη το 1923, δεν υπάρχει Τουρκική μειονότητα στη Θράκη, αλλά μουσουλμανική.

Η τουρκική προπαγάνδα αμφισβητεί συστηματικά τις διατάξεις της Συνθήκης και χρησιμοποιεί κάθε μέσο, προκειμένου να αποσταθεροποιήσει τη Θράκη και να αυξήσει την ένταση στις διμερείς μας σχέσεις.

Είμαι πεπεισμένος ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει τέτοιες πρακτικές εναντίον των μελών του και απορρίπτει κάθε απόπειρα υπονόμευσης της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ευρώπη. Σε αυτό το πλαίσιο βασίζομαι στις εύλογες αντιδράσεις σας και ήθελα να διευκρινίσω ότι αυτό το γεγονός δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Πρόκληση: Γάλλος ευρωβουλευτής συνδιοργανώνει εκδήλωση με την «Ομοσπονδία Τούρκων της Δυτικής Θράκης»! | newsbreak

https://aphdalosnays.blogspot.com/2021/06/blog-post_33.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια