ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Σοβαρή καταγγελία για εικονικό εμβολιασμό πολιτικού στο ΑΧΕΠΑ

 

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Μπάμπης Κοροξενός, σύμφωνα με τον οποίο πολιτικό πρόσωπο της περιοχής πήγε στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου σε προγραμματισμένο ραντεβού, αλλά την ώρα του εμβολιασμού, ο Διοικητής του Νοσοκομείου αφαίρεσε τη σύριγγα από τη νοσηλεύτρια που επρόκειτο να κάνει το εμβόλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Κοροξενό, «στις 22 Μαΐου στις 2.15 το μεσημέρι, πολιτικό πρόσωπο ήρθε να εμβολιαστεί στο νοσοκομείο. Πέρασε όλη την διαδικασία καταγραφής αλλά την ώρα που πήγε να τον εμβολιάσει η νοσοκόμα, ο διοικητής πήρε την σύριγγα και είπε πως θα τον εμβολιάσει ο ίδιος στο γραφείο του. Δεν ξέρουμε τι έγινε και αν το έκανε, αλλά μετά πήρε κανονικά πιστοποιητικό. Αν είναι έτσι να πάρουμε πιστοποιητικά και όλοι οι υγειονομικοί που δεν εμβολιαζόμαστε».Η δήλωση αυτή προκάλεσε τη αντίδραση του καταγγελλόμενου διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων να προχωρήσει σε συγκεκριμένη καταγγελία, με στοιχεία και ονόματα, στις αρμόδιες Αρχές. Μάλιστα, υποστήριξε ότι ο Μπάμπης Κοροξενός απουσιάζει 9 στις 10 ημέρες από το νοσοκομείο, προσπαθώντας να υποβαθμίσει την αξία της καταγγελία του.

«Αν έχει κάτι συγκεκριμένο να πει ο κ. Κοροξενός, να βγει και να το καταθέσει δημόσια, με ονόματα και στοιχεία. Ο εισαγγελέας και οποιαδήποτε άλλη αρμόδια αρχή θα ελέγξει τη σοβαρότητα της καταγγελίας, αν υπάρχουν ψευδή ή πλασματικά πιστοποιητικά και ό,τι άλλο», είπε ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης και πρόσθεσε: «Ο κ. Κοροξενός είναι ένας εργαζόμενος ο οποίος από τις 365 μέρες του χρόνου λείπει τις 290. Εννέα με δέκα μήνες το χρόνο δεν βρίσκεται στην εργασία του. Αν έχει στοιχεία για πλασματικά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή για οποιαδήποτε άλλη παράτυπη ή παράνομη πράξη, να τα καταθέσει στις αρμόδιες Αρχές. Από τον έλεγχο θα προκύψει η αξιοπιστία και του κύριου Κοροξενού και της καταγγελίας του».

Σε δήλωσή του προς την «Εφ,Συν.», ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ είπε: «Αν με καλέσει ο εισαγγελέας, θα δώσω όλα τα στοιχεία και το όνομα του πολιτικού προσώπου στο οποίο αναφέρθηκα».

Επίσης, συνάδελφοί του διέψευσαν σαφέστατα τους ισχυρισμούς του διοικητή του ΑΧΕΠΑ, λέγοντας ότι ο κ. Κοροξενός είναι απολύτως συνεπής εργαζόμενος.

Από τα λεγόμενά του, που έχουν αναρτηθεί στο ιστότοπο της εφημερίδας «Μακεδονία», προκύπτει ζήτημα συμπαιγνίας του Διοικητή του Νοσοκομείου Παναγιώτη Παντελιάδη. Ο μεν Διοικητής δεν έχει προβεί ακόμη σε απάντηση για το θέμα, ο δε κ. Κοροξένος αναφέρει ότι γνωρίζει τις συνέπειες που μπορεί να έχει εξαιτίας της καταγγελίας του αλλά προτρέπει τις εισαγγελικές αρχές, να παρέμβουν και να ερευνήσουν τα λεγόμενά του: «Περιμένω να με κυνηγήσουν αύριο, αλλά αντί να κυνηγήσουν εμένα, μήπως θα έπρεπε να παρέμβει ο εισαγγελέας και να κάνει έρευνα στο νοσοκομείο; Έδωσα ημερομηνία και ώρα. Να δει ποιος πέρασε εκείνη την ώρα που είναι πολιτικό πρόσωπο και ποιος γιατρός υπέγραψε αυτόν τον εμβολιασμό και ποια είναι η νοσηλεύτρια που το έκανε» σημείωσε.

Πάντως, για την απόδειξη ή μη των λεγομένων, παραδέχεται ότι οι συνάδελφοί μπορεί να υποκύψουν σε πιέσεις αλλά προτρέπει τον εμπλεκόμενο πολιτικό να κάνει τεστ αντισωμάτων: «Αν γίνει αυτό, εγώ προκαλώ τον άνθρωπο που ήρθε να κάνει το εμβόλιο, να κάνει τεστ αντισωμάτων…» καταλήγει. Όπως είναι αναμενόμενο, μετά την πολύ σοβαρή καταγγελία, παρά την μεγάλη καθυστέρηση, αναμένεται ότι θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση του Νοσοκομείου ή του Διοικητή.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι σύμφωνα με ανάρτηση της Αν. Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρας Αυγέρη, λίγη ώρα αργότερα, οι φήμες κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό για το περιστατικό. Η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, σημειώνει: «Οι φήμες έδιναν και έπαιρναν εδώ και καιρό. Τώρα παίρνουν τη μορφή επώνυμης καταγγελίας. Διαψεύδει το Υπουργείο; Μέχρι στιγμής σιγή ασυρμάτου, όπως και από την διοίκηση του Νοσοκομείου…»

 efsyn.gr

https://dioskoyros.blogspot.com/2021/08/blog-post_479.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια