ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΗΛΥΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ UNHCR

ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ … ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ … ΑΥΤΗΝ ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ … ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” … ΕΣΤΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ …

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΗΛΥΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ UNHCR


 ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΗΛΥΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ UNHCR[/caption]

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗ ΕΓΙΝΕ… ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

… ΚΑΙ ΜΕΤΑ ;;; ΜΕΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ … ΑΠΟ 1ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 …

… ΠΟΣΟΙ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ;;; ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ;;; …

ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ … ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ … ΑΥΤΗΝ ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ … ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΝΕΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ … ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ Η “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” … ΑΥΤΗΝ ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ !!!

Οικονομική Ενίσχυση Με Μετρητά Στην Ελλάδα

https://help.unhcr.org/greece/el/h-ζωή στην Ελλάδα/οικονομική-ενίσχυση-με-μετρητά-στην-Ελλάδα-

1. Πληροφορίες σχετικά με την πληρωμή που λάβατε

  1. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας της Ύπατης Αρμοστείας θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2021. Τα χρήματα που λάβατε στην κάρτα σας είναι η τελευταία πληρωμή εκ μέρους της Ύπατης Αρμοστείας. Από τον Οκτωβρίου 2021, οι ελληνικές αρχές θα είναι υπεύθυνες για την παροχή βοήθειας σε αιτούντες άσυλο για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών.
  1. Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου εξέδωσε μια απόφαση (Υπουργική Απόφαση 115202/26.07.2021) σύμφωνα με την οποία τα ποσά του οικονομικού βοηθήματος αλλάζουν ως εξής:
Όταν παρέχεται σίτιση
Μέγεθος οικογένειας  Ποσό 
1 άτομο άνω των 18 ετών75 ευρώ
Ζευγάρι ή ένας γονέας με ένα παιδί135 ευρώ
Οικογένεια με τρία μέλη160 ευρώ
Οικογένεια με τέσσερα μέλη210 ευρώ
Όταν ΔΕΝ παρέχεται σίτιση
Μέγεθος οικογένειας  Ποσό
1 άτομο άνω των 18 ετών150 ευρώ
Ζευγάρι ή ένας γονέας με ένα παιδί270 ευρώ
Οικογένεια με τρία μέλη320 ευρώ
Οικογένεια με τέσσερα μέλη420 ευρώ

Οι ως άνω αλλαγές τέθηκαν σε ισχύ 26.07.2021. Για αυτό το λόγο το πόσο που λάβατε μπορεί να είναι μειωμένο συγκριτικά με παλαιότερες πληρωμές (αν η οικογένειά σας έχει δύο άτομα ή πάνω από 5).

  1. Δικαιούχοι διεθνούς προστασίας (αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και δικαιούχοι επικουρικής προστασίας) που διαμένουν σε δομές που λειτουργούν υπό την ευθύνη του κράτους και θεωρήθηκαν από τις αρμόδιες κρατικές αρχές ότι πληρούν τα κριτήρια ευαλωτότητας σύμφωνα με την ως άνω Υπουργική Απόφαση έλαβαν το ποσό που αντιστοιχεί σε ένα μήνα (για τον Αύγουστο).
  1. Αιτούντες άσυλο που διαμένουν σε δομές που λειτουργούν υπό την ευθύνη του κράτους έλαβαν το ποσό που αντιστοιχεί σε δύο μήνες (για τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο). Για αυτό το λόγο η πληρωμή που υλοποιήθηκε τον Αύγουστο και καλύπτει τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο είναι η τελευταία εκ μέρους της Ύπατης Αρμοστείας, μέχρι να αναλάβει το πρόγραμμα η Κυβέρνηση.
  1. Αιτούντες άσυλο που δεν διαμένουν σε δομές που λειτουργούν υπό την ευθύνη του κράτους και για τους οποίους ζητήθηκε από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να λάβουν το οικονομικό βοήθημα καθώς το αίτημα στέγασής τους εκκρεμεί ακόμα, έλαβαν πληρωμή για τον Ιούλιο αναδρομικά, για τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, δηλαδή ποσό που αντιστοιχεί σε τρεις μήνες.
  1. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι προπληρωμένες κάρτες της Ύπατης Αρμοστείας θα απενεργοποιηθούν στις 15 Σεπτεμβρίου 2021. Θα πρέπει να γίνει ανάληψη των χρημάτων που υπάρχουν στις κάρτες πριν τις 15 Σεπτεμβρίου 2021.
  2. …..

2. Ερωτήσεις και Απαντήσεις σχετικά με τον τερματισμό του προγράμματος οικονομικής βοήθειας ΕΣΤΙΑ της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (από 16 Ιουλίου 2021)

Q: Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας της Ύπατης Αρμοστείας;

A: Ναι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας της Ύπατης Αρμοστείας θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2021. Από την 1η Οκτωβρίου 2021, οι ελληνικές αρχές θα είναι υπεύθυνες για την παροχή βοήθειας σε αιτούντες άσυλο για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών. 

Q: Μέχρι πότε θα λαμβάνω οικονομική βοήθεια από την Ύπατης Αρμοστεία;

A: Η τελευταία καταβολή από την Ύπατη Αρμοστεία θα γίνει στις αρχές του Αυγούστου και το ποσό θα καλύψει δύο μήνες, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Q: Οι κάρτες μετρητών της Ύπατης Αρμοστείας θα απενεργοποιηθούν;

A: Ναι, οι προπληρωμένες κάρτες της Ύπατης Αρμοστείας θα απενεργοποιηθούν στις 15 Σεπτεμβρίου 2021. Θα πρέπει να γίνει ανάληψη των χρημάτων που υπάρχουν στις κάρτες πριν τις 15 Σεπτεμβρίου 2021. Η Ύπατη Αρμοστεία θα στέλνει τακτικές υπενθυμίσεις με SMS στους κατόχους των καρτών σχετικά με την προθεσμία της απενεργοποίησης.

……

Q: Αν αντιμετωπίζω προβλήματα με την κάρτα μετρητών, τι πρέπει να κάνω;

A: Επικοινωνήστε με τη γραμμή βοήθειας για το οικονομικό βοήθημα. Παρακαλούμε δώστε προσοχή στο ότι οι προπληρωμένες κάρτες της Ύπατης Αρμοστείας θα απενεργοποιηθούν στις 15 Σεπτεμβρίου 2021 και θα πρέπει να κάνετε ανάληψη όλων των χρημάτων που τυχόν έχει η κάρτα πριν από αυτή την ημερομηνία.

Q: Έφτασα μόλις στην Ελλάδα ως αιτών άσυλο, πώς μπορώ να καταγραφώ για να λάβω χρηματική βοήθεια;

A: Αν διαμένετε σε επίσημη κρατική δομή φιλοξενίας, ο φορέας που διαχειρίζεται την δομή αυτή θα ενημερώσει την Ύπατη Αρμοστεία για την παρουσία σας εκεί. Τέτοιες δομές είναι οι ανοιχτές δομές υποδοχής, τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), το στεγαστικό πρόγραμμα ESTIA, καθώς και ξενώνες φιλοξενίας που συνεργάζονται με το Υπουργείο. Οι νέες εγγραφές για χρηματική βοήθεια θα σταματήσουν μετά τις 20 Ιουλίου 2021. Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, η οικονομική βοήθεια θα παρέχεται μόνο σε αιτούντες άσυλο που στεγάζονται στις ανωτέρω επίσημες δομές υποδοχής/φιλοξενίας αιτούντων άσυλο, οι οποίες είναι αναγνωρισμένες από τις ελληνικές αρχές. Αν επιθυμείτε να κάνετε αίτηση για στέγαση σε μια επίσημη δομή φιλοξενίας, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες αίτησης, που θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο https://help.unhcr.org/greece/living-in-greece/access-to-cash-assistance/ (ενότητα 2).

Q: Διαμένω σε ανοιχτή δομή υποδοχής / φιλοξενίας. Ως πότε θα επισκέπτονται τις δομές οι εταίροι της Ύπατης Αρμοστείας στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας;

A: Οι εταίροι της Ύπατης Αρμοστείας θα συνεχίσουν να επισκέπτονται τις δομές υποδοχής στην ενδοχώρα ως το τέλος Αυγούστου, για την παροχή τεχνικής υποστήριξης, ωστόσο από τις 20 Ιουλίου και μετά δεν θα γίνονται νέες εγγραφές ή έκδοση νέων καρτών. Θα είναι δυνατόν να αντικατασταθούν χαμένες κάρτες μετρητών, αλλά οι εταίροι της Ύπατης Αρμοστείας θα επισκεφθούν τις ανοικτές δομές φιλοξενίας μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε το πρόγραμμα, με το να ρωτήσετε στην δομή όπου διαμένετε, και παρακαλούμε κρατείστε τις κάρτες σας ασφαλείς.

Q: Τι πρέπει να κάνω για να συνεχίσω να λαμβάνω οικονομική βοήθεια μετά τον Οκτώβριο 2021;

A: Αμέσως όταν οι ελληνικές αρχές μοιραστούν με την Y.A. περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον μελλοντικό τρόπο της παροχής βοήθειας για την κάλυψη βασικών αναγκών, η Y.A. θα κοινοποιήσει ευρέως τις πληροφορίες αυτές.

…….

3. Ερωτήσεις και Απαντήσεις σχετικά με τη διακοπή της παροχής του οικονομικού βοηθήματος σε αιτούντες άσυλο που διαμένουν αυτόνομα (8 Ιουνίου 2021)

Ε: Είμαι αιτών άσυλο και διαμένω αυτόνομα (δεν διαμένω σε κάποια δομή φιλοξενίας), θα διακοπεί το οικονομικό βοήθημα που λαμβάνω; 

A: Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, από την 1η Ιουλίου 2021 το οικονομικό βοήθημα δε θα παρέχεται πλέον σε αιτούντες άσυλο που διαμένουν αυτόνομα. Ως εκ τούτου, η τελευταίας σας πληρωμή θα είναι για τον Ιούνιο 2021.

Ε: Δεν έχω τα μέσα να επιβιώσω χωρίς το οικονομικό βοήθημα που μου παρεχόταν, τι πρέπει να κάνω τώρα; 

A: Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, το οικονομικό βοήθημα θα καταβάλλεται μόνο σε αιτούντες άσυλο οι οποίοι θα είναι εγγεγραμμένοι σε δομές φιλοξενίας για αιτούντες άσυλο αναγνωρισμένες από τις ελληνικές Αρχές. Αυτές είναι οι ανοιχτές δομές υποδοχής, τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, το στεγαστικό πρόγραμμα ESTIA, καθώς και ξενώνες φιλοξενίας που συνεργάζονται με το Υπουργείο. Μπορείτε να κάνετε αίτηση για στέγαση σε κάποιες από αυτές τις δομές φιλοξενίας. Αυτό απαιτεί να απευθυνθείτε σε κάποιο φορέα παραπομπής. Μόλις εγγραφείτε ως φιλοξενούμενος σε κάποια από τις δομές θα είστε επιλέξιμος/η και πάλι για το οικονομικό βοήθημα.

Ε: Μπορώ να εγγραφώ σε κάποια από τις δομές φιλοξενίας, να λαμβάνω το οικονομικό βοήθημα και να μην μένω εκεί;

A: Όχι. Θα πρέπει να μένετε στη δομή φιλοξενίας. Κάθε μήνα η δομή φιλοξενίας θα επιβεβαιώνει την παρουσία και μόνο μετά την επιβεβαίωση θα συνεχίσετε να λαμβάνετε το οικονομικό βοήθημα.

ΠΗΓΗ

https://akrisionh.blogspot.com/2021/08/unhcr.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια