ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Βρέθηκε Πύλη Ναού Διός στη Μαγνησία του Μαιάνδρου [Σημερινή Τουρκία]

 

 
 

Κατά την διάρκεια της φετινής ανασκαφής, οι αρχαιολόγοι βρήκαν την πύλη εισόδου του Ναού του Διός στη Μαγνησία του Μαιάνδρου (που βρίσκεται στην σημερινή περιοχή Ορτακλάρ, στη νότια επαρχία του Αϊδινίου της Τουρκίας).

Το ιερό της Αρτέμιδος, το στάδιο, το θέατρο, 80 αγάλματα και διάφορα αντικείμενα έχουν ανακαλυφθεί στην αρχαία πόλη μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, που διενεργούνται υπό τη καθοδήγηση του αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, Görkem Kökdemir.

Η ανασκαφή έφερε στο φως την πύλη του Ναού του Διός
Η ανασκαφή έφερε στο φως την πύλη του Ναού του Διός

Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu (AA), ο Kökdemir δήλωσε ότι η αρχαία Μαγνησία ήταν μια εξέχουσα πόλη της αρχαιότητας με σημαντικές θρησκευτικές γιορτές που πραγματοποιούνταν σε ναούς και ιερά.

«Νομίζουμε ότι ο ναός που βρήκαμε στην περιοχή είναι τόσο σημαντικός στην ιστορία της αρχιτεκτονικής όσο και ο τέταρτος μεγαλύτερος Ναός της Αρτέμιδος στην Ανατολία. Είναι ένας ναός αφιερωμένος στον Δία», είπε.

Πρόσθεση ότι η αρχαία πόλη είχε ανασκαφεί προηγουμένως από Γερμανούς που μετέφεραν όλη την πρόσοψη του Ναού του Δία στη Γερμανία, η οποία εκτίθεται σήμερα στο Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο.

«Του χρόνου, θα αποκαλύψουμε την προέλευση της δομής, η οποία εκτίθεται σήμερα στο Μουσείο του Βερολίνου. Αυτό είναι κάτι το τρομερό. Είναι πολύ σημαντικό τόσο για την αρχαιολογία όσο και για τον τουρισμό. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Όταν αποκαλύψουμε εντελώς τον συγκεκριμένο ναό, τα μάτια της παγκόσμιας αρχαιολογικής κοινότητας θα είναι εδώ», πρόσθεσε.

Πηγή: Daily Sabah

   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια