ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ” ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΚΟΝΣΟΥΛΑ ΣΤΟ ΑΡΓΩ WEB TV. ΛΙΓΟ Η ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Π.Χ ΕΠΙΠΛΑ, ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ,ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΝΑ ΘΑΒΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΓΗ,Η ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ. ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΡΥΠΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΜΙΚΡΕΣ Η ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΧΡΗΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ,ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ.ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ.


ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

 

21.0 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 

21.1. Το γήινο περιβάλλον λειτουργεί κάτω από συνθήκες νομοτέλειας οι οποίες αποδίδουν στα ανθρώπινα όντα έναν τεράστιο σεβασμό που δίνει τη δυνατότητα στο ανθρώπινο γένος να διαβιώνει στις πιο άριστες συνθήκες. Ότι είναι χρήσιμο στον άνθρωπο παρέχεται σε πλήρη αφθονία. Το νερό, το οξυγόνο, οι καρποί της γης μας, τα πολύτιμα στοιχεία που βρίσκονται μέσα στην γη μας, η κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια, η κάλυψη της αισθητικής προσφέρονται αφειδώς από το περιβάλλον μας.

21.2.    Είναι αυτονόητο εφόσον το αντιλαμβανόμαστε να τρέφουμε και να εκδηλώνουμε με πλήρη αμοιβαιότητα τον σεβασμό μας προς το περιβάλλον μας. Ο απόλυτος σεβασμός προς το περιβάλλον μας αρχίζει με την επαφή που χρειάζεται ο άνθρωπος να έχει με αυτό. Οι περιγραφές της γραμματείας μας είναι ότι οι άνθρωποι ήταν στο παρελθόν σε μεγάλη επαφή μαζί του σεβόμενοι τα θεία δώρα. Όταν διάβαιναν ποταμό έπρεπε πρώτα να καθαριστούν και το διάβαιναν πάντα καθαροί.

21.3. Τα μνημεία που μας άφησαν είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον της φύσης. Όπως οι μυκηναϊκοί τάφοι, οι πυραμίδες, οι ναοί και οι κατοικίες.

21.4. Η Ελλήνων Πολιτεία θα αποδίδει το σεβασμό της προς το περιβάλλον με την αρμόζουσα επαφή του ανθρώπου με αυτό. Στις σύγχρονες συνθήκες ότι κατασκευάζεται και δημιουργείται θα γίνεται με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.

21.5. Οι οικισμοί θα είναι προσαρμοσμένοι και με σεβασμό στο περιβάλλον με όλα τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

21.6. Απώτερος σκοπός είναι η σταδιακή αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων και η ενδυνάμωση της περιφέρειας καταργώντας σχεδόν την διαβίωση του ανθρώπου σε μεγαλουπόλεις με φυλακές ψυχών και σωμάτων.

21.7. Ο άνθρωπος θα ξαναμάθει να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του, τι υπάρχει γύρω του, τι συμβαίνει γύρω του, τα συμπαντικά δρώμενα και θα συμμετέχει σε αυτά σαν αναπόσπαστο τμήμα τους.

21.8. Η ενέργεια έχει δοθεί στους ανθρώπους ως θείο δώρο και θα πρέπει να ενσωματώνεται στη δομή της πολιτειακής δράσης με αποδοτικούς πρωτοποριακούς τρόπους.

21.9. Η ενέργεια θα παύσει να είναι στοιχείο εκμετάλλευσης και πλουτισμού των επικυρίαρχων και θα παρασχεθούν από την Ελλήνων Πολιτεία προς τους πολίτες ενέργειες απόλυτα συμβατές με το περιβάλλον σε τιμές που να αντιπροσωπεύουν μόνο το κόστος των εγκαταστάσεων διανομής.

21.10. Όπως επίσης και το νερό ως θείο δώρο θα διανέμεται στους πολίτες μόνο με το κόστος διαχείρισης και μεταφοράς του (συντήρηση δικτύου διανομής).

21.11. Σε αυτό το περιβάλλον ο άνθρωπος θα τρέφεται μόνο με τους αυθεντικούς καρπούς της γης που έχουν δοθεί γι’ αυτόν και όχι μεταλλαγμένα, τροποποιημένα, κακοποιημένα με χημικές διαδικασίες τρόφιμα και παράγωγα τροφίμων.

21.12. Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει την απόλυτη ταύτιση του ανθρώπου με το περιβάλλον.

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια