ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Εγκατάλειψη Αεροσκάφους F-16 Στην 117ΠΜ Ανδραβίδας…

 

Συναγερμός σήμανε χθες στην 117 Πτέρυγα Μάχης, όταν F-16 ξεκίνησε να βγαίνει εκτός διαδρόμου, με αποτέλεσμα ο πιλότος του να αναγκαστεί να το εγκαταλείψει.

Όλα ξεκίνησαν όταν το F-16, που μετείχε σε αεροπορικές ασκήσεις, επέστρεψε στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας.

Ο ιπτάμενος σύμφωνα με πληροφορίες, παρά την χαμηλή ορατότητα και τον βροχερό καιρό, κατάφερε επιτυχώς να προσγειώσει το μονοκινητήριο μαχητικό αεροσκάφος. Ωστόσο δεν κατάφερε να το συγκρατήσει εντός του διαδρόμου.

Οι διαδικασίες ασφάλειας πτήσεων προβλέπουν συγκεκριμένες κινήσεις για τους πιλότους όταν το αεροσκάφος τείνει να βγει εκτός διαδρόμου, ακόμη και την εγκατάλειψή του με την χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος. Και αυτό ακριβώς έκανε ο νεαρός ιπτάμενος, ο οποίος αυτό το διάστημα βρίσκεται στην Ανδραβίδα και περνά από συγκεκριμένο, απαιτητικό σχολείο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, το περιστατικό συνέβη στις 15:40 της Πέμπτης κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Ο ιπτάμενος του F-16 Block 52 plus εγκατέλειψε επιτυχώς στο έδαφος το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, εντός της Αεροπορικής Βάσης Ανδραβίδας.

Ο χειριστής του αεροσκάφους, αρχικά μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και στη συνέχεια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα για προληπτικούς λόγους.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας θα επιχειρήσει να ρίξει φως στα αίτια που οδήγησαν σε αυτό το ατύχημα, το οποίο ευτυχώς δεν είχε ανθρώπινη απώλεια.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………………

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια