ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος» ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ Microsoft ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΩ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ !…

 

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ Η Σακελλαροπούλου Ο Μητσοτάκης ΚΑΙ Η ΜΙΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!! Η ΔΙΑ ΤΥΜΠΑΝΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ Η ΜΙΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ “ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ” ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ Η ΚΟΥΡΤΙΝΑ … ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ “ΕΞΥΠΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ” ΚΑΙ ΤΟ 5G … !!!

………………….

Αποκαλυπτήρια του πρότζεκτ της Microsoft «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος»

[ Στην Αρχαία Ολυμπία σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να εγκαινιάσουν την απόδοση της ψηφιακής αναβίωσης της Αρχαίας Ολυμπίας «Αρχαία Ολυμπίας: Κοινός Τόπος», αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του παγκόσμιου τεχνολογικού κολοσσού της Microsoft με τη χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και επαυξημένης πραγματικότητας… ]

………………….

… ΚΑΙ ΟΙ “ΕΞΥΠΝΟΙ” ΔΡΟΜΟΙ …

 

………………….

Ερχονται οι… έξυπνοι δρόμοι και η αυτόματη οδήγηση

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ … [ … Στο πλαίσιο υλοποίησης των διασυνοριακών δρόμων 5G (5G cross-border corridor) θα αναπτυχθεί δίκτυο νέας γενιάς, για την υποστήριξη της ασφαλούς και αυτοματοποιημένης οδήγησης. Υπηρεσίες που πιλοτικά μπορούν να υποστηρίζονται σε αυτούς τους οδικούς άξονες θα είναι η προσαρμογή των διοδίων ανάλογα με τους ρύπους εκπομπής, η άμεση ενημέρωση του οδηγού για θέματα ασφάλειας στο οδικό δίκτυο, η δημιουργία της υποδομής που θα εξυπηρετήσει την ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για διασυνοριακά ταξίδια κ.λπ. Τα δεδομένα που θα παράγονται από τους αισθητήρες θα είναι διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο από εθνική υποδομή αποθετηρίου, σύμφωνα με τα πρότυπα του σημασιολογικού ιστού, με σκοπό την αξιοποίησή τους από τρίτους σε εφαρμογές έξυπνης κινητικότητας.

Να σημειωθεί ότι οι έξυπνοι αυτοκινητόδρομοι υπάγονται στην κατηγορία τομεακών έργων μεταφορών και υποδομών. Η Ελλάδα συμμετέχει με την Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων σε ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία διασυνοριακών δρόμων 5G. Τι θα είναι αυτό με απλά λόγια: ένας οδικός άξονας ο οποίος θα διαθέτει ιδιαίτερα ισχυρό δίκτυο 5G σε όλα του τα σημεία, επιτρέποντας την ασφαλή κυκλοφορία μη επανδρωμένων οχημάτων.

Για τέτοιες εφαρμογές είναι απαραίτητη η αξιοποίηση του βασικότερου (μαζί με την ταχύτητα) στοιχείου που θα εισάγει το 5G στη ζωή μας: ο εκμηδενισμός του χρόνου απόκρισης που τεχνικά περιγράφεται με τον όρο «latency». Ενώ ο χρόνος αυτός στο 4G ανερχόταν πάνω από τα 30 millisecond, στα δίκτυα πέμπτης γενιάς κυμαίνεται γύρω στο (και ίσως κάτω από το) 1 millisecond, επιτρέποντας ακαριαίους ελιγμούς με απόλυτη ακρίβεια… ]

…………………………………………………………………..

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια