ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Δείτε Βίντεο Μέσα Από Στοά Με Ναΐτες Ιππότες Στην Ελλάδα!

 

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΣΤΟΕΣ ΚΑΙ ΣΕΧΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΒΑΝΠΙΡ ΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ …

Manolis Xatzidimitriou ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ

====================
Δείτε βίντεο μέσα από Στοά με Ναΐτες Ιππότες στην Ελλάδα!
=====================
Δείτε βίντεο από Ναϊτικές Εργασίες στην Ελλάδα. Το ακόλουθο βίντεο είναι από την εγκατάσταση των νέων Αξιωματικών του Διοικητηρίου ΙΤΝ Αγ. Βερνάρδος και του νέου Μεγ. Διοικητού Ρόδου:
Οι Ναΐτες Ιππότες είναι ένα διεθνές Τεκτονικό Τάγμα επηρεασμένο από το ιστορικό Τάγμα των Ιπποτών του Ναού και στενά συνδεδεμένο με τον Ελευθεροτεκτονισμό.
Ο πλήρης τίτλος του Τάγματος είναι Τα Ενωμένα Θρησκευτικά, Στρατιωτικά και Τεκτονικά Τάγματα του Ναού και του Αγ. Ιωάννη της Ιερουσαλήμ, της Παλαιστίνης, της Ρόδου και της Μάλτας.
Στα μέσα του 17ου αιώνα Ελευθεροτέκτονες άρχισαν να ενσωματώνουν σύμβολα και παραδόσεις του μεσαιωνικού τάγματος των «Ιπποτών του Ναού».
Το πρωτότυπο μεσαιωνικό Τάγμα των Ιπποτών του Ναού ιδρύθηκε μετά την Πρώτη Σταυροφορία, και υπήρχε περίπου από το 1118 έως το 1312.
Δεν υπάρχουν γνωστά ιστορικά τεκμήρια που να συνδέουν τους Ιππότες του Ναού του μεσαίωνα και τον Τεκτονικό Ναϊτισμό.
Τα δύο τάγματα διαφέρουν ώς προς την δραστηριότητά τους, αλλά έχουν κάποια κοινά ιδεολογικά σημεία και σύμβολα.
Οι Ναΐτες Ιππότες συναντώνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που ονομάζουν «Διοικητήρια».
Μέλος των Ναϊτών μπορεί να γίνει κάθε Διδάσκαλος Ελευθεροτέκτονας Χριστιανικής Πίστεως (σε κάποιες επικράτειες μέλη μπορούν να γίνουν και Διδάσκαλοι Ελευθεροτέκτονες που δεν είναι Χριστιανοί, αρκεί να ορκιστούν οτι θα υπερασπιστούν τη Χριστιανική Πίστη), αφού έχει ήδη τιμηθεί με τον βαθμό της «Βασιλικής Αψίδας».
Σε κάποιες επικράτειες απαιτείται ο Διδάσκαλος Ελευθεροτέκτονας να συμμετέχει σε κάποιο «Κρυπτικό Τεκτονικό Συμβούλιο», ενώ σε άλλες είναι προαιρετικό.
Όπως σε όλες τις Τεκτονικές οργανώσεις, για να γίνει κάποιος μέλος του Τάγματος πρέπει να έχει υγιείς ηθικές αξίες, η φήμη του να είναι υποδειγματική και να πιστεύει στο Υπέρτατο Όν.
Τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από τη Wikipedia.

………………………………………………………………………

……………………………………………………………………

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια