ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η Mytilineos εξαγόρασε την Watt + Volt έναντι 36 εκατ. ευρώ

   

Με την προσθήκη του χαρτοφυλακίου 200.000 πελατών της WATT+VOLT η δραστηριότητα της MYTILINEOS στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας ενισχύεται πολλαπλώς

Σε συμφωνία για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας WATT+VOLT προχώρησε η MYTILINEOS, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού για την ανάπτυξη της δραστηριοποίησης της στη λιανική αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Με την προσθήκη του χαρτοφυλακίου 200.000 πελατών της WATT+VOLT η δραστηριότητα της MYTILINEOS στη λιανική αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου (όπου μέσω της Protergia – Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου κατέχει ήδη την 1η θέση μεταξύ των ιδιωτών παρόχων) ενισχύεται πολλαπλώς. Το ενιαίο μερίδιο αγοράς πλέον αγγίζει το 10%, διαθέτοντας 550.000 πελάτες και σχεδόν 100 καταστήματα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται σημαντικά η παρουσία στην ηλεκτροκίνηση με 516 σημεία φόρτισης ανά την επικράτεια.

Η ενσωμάτωση της WATT+VOLT και η διεύρυνση της πελατειακής βάσης ενισχύει περαιτέρω την καθετοποίηση του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου της MYTILINEOS και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση δημιουργίας του παρόχου της νέας εποχής (“Utility of the Future”), σημειώνει η εταιρεία.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως σημαντικό ρόλο στη συμφωνία για τη Συναλλαγή έπαιξε η άποψη της Διοίκησης της MYTILINEOS για την ποιότητα και αρτιότητα του στελεχιακού δυναμικού της WATT+VOLT, το οποίο, μέσω καινοτόμων ιδεών και πρακτικών την ανέδειξε σε πολύ σημαντικό παίκτη της αγοράς απέναντι σε ιδιώτες παρόχους με σημαντική παραγωγική βάση. Το εν λόγω στελεχιακό δυναμικό, υπό τον CEO της WATT+VOLT, Τάσο Παπαναγιώτου, θα ενταχθεί στο στελεχιακό δυναμικό της Διεύθυνσης Λιανικής Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου της MYTILINEOS.

Το συνολικό τίμημα για την Συναλλαγή ανέρχεται σε 36 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 20 εκατ. Ευρώ θα καταβληθούν σε μετρητά και 16 εκατ. Ευρώ σε μετοχές της MYTILINEOS. Οι εν λόγω μετοχές θα προέλθουν εκ των Ιδίων Μετοχών της MYTILINEOS και θα διατεθούν με τιμή 17 Ευρώ ανά μετοχή.

Σε σχέση με τη Συναλλαγή ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS, Ευάγγελος Μυτιληναίος, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την συμφωνία αυτή, καθώς η WATT+VOLT αποτελεί ένα πολύ σημαντικό παίκτη στην λιανική αγορά ενέργειας και μία από τις υγιείς εταιρείες του κλάδου. Με την ενσωμάτωση της στον Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου της MYTILINEOS, ενισχύουμε και μεγενθύνουμε ακόμα περισσότερο το αποτύπωμά μας στην αγορά, όπου η εταιρεία μας προσδοκά να δημιουργήσει το «Utility of the Future», τον πλέον ολοκληρωμένο πάροχο ενέργειας της νέας εποχής.

Είμαι πεπεισμένος ότι η συνένωση και το νέο στελεχιακό δυναμικό θα βοηθήσουν, ώστε να προσφέρουμε καλύτερες και ανταγωνιστικότερες υπηρεσίες και προϊόντα, προς όφελος των καταναλωτών και πως η εξέλιξη αυτή θα δώσει νέα δυναμική και θα μας επιτρέψει να πορευτούμε με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον το οποίο παρουσιάζει σημαντικές επιχειρηματικές προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες».

Με αφορμή τη Συναλλαγή ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WΑΤΤ+VOLT, Τάσος Παπαναγιώτου, δήλωσε: «H συμφωνία της WATT+VOLT με τη MYTILINEOS επισφραγίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια τεράστια προσπάθεια 11 ετών κατά την οποία έχουμε επιτύχει, με πολύ λιγότερα μέσα σε σχέση με τον ανταγωνισμό μας, πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα, διαρκή τεχνολογική καινοτομία και, εντέλει τη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια πελατών λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην ελληνική αγορά, το οποίο εξυπηρετούμε με συνέπεια, ειλικρίνεια και διαρκή προσπάθεια για ανταπόκριση στις ανάγκες του. Αποτελεί, δε, ιδιαίτερη τιμή για την εταιρεία μας, το ανθρώπινο δυναμικό αυτής και εμένα προσωπικά, η αναγνώριση αυτής της επιτυχημένης πορείας εκ μέρους της Διοίκησης της MYTILINEOS.

Η εν λόγω Συναλλαγή δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για τη διαμόρφωση του μεγαλύτερου, με διαφορά πλέον, ιδιωτικού φορέα στην Ελλάδα στον τομέα της λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Προσδοκώ, δε, βασίμως, ότι, μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα αναδειχθούν τα καλύτερα στοιχεία αμφοτέρων των οργανισμών, γεγονός που θα μας επιτρέψει να πορευτούμε με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον το οποίο παρουσιάζει σήμερα εξαιρετικές προκλήσεις, αλλά και σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες».

Σημειώνεται πως η συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση ολοκλήρωσης των συμβατικών κειμένων της Συναλλαγής, καθώς και τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και λοιπές αρχές.

Πηγή

7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.

7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.

7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.

7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.

7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.

7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.

7.6.  Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.

7.7.  Για  να  υλοποιηθεί  ένας  τέτοιος  σχεδιασμός  χρειάζεται  χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.

7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.

7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.

Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης τέχνης του Λόγου.

 ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια