ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΤΡΑΠΕΖΕΣ : Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΝΕΟ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ)  ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.


ΑΥΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ , ΠΑΡΟΤΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ, ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 7 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΕΠΙ 2  Ή 3 ΦΟΡΕΣ ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.


ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ 62% ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΟ 2015 ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ  ΑΠΟ ΤΟ 95% ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ Τ.Χ.Σ.  ΠΑΛΙ  ΤΕΡΑΣΤΙΑ  ΑΠΩΛΕΙΑ  ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΑΦΟΥ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΟΥΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΩΣ ΕΚ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΙΩΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ.


ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ 33% ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΚΑΝΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ. Η ΖΗΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΩΛΕΙΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ 90% ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΕΦΟΣΟΝ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ 2013 ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ 6 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2020 ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ 0,60 ΤΟΥ ΕΥΡΩ. ΚΑΙ Η ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ.


ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΗΣ ΕΞΑΠΛΩΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΨΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ , ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ , ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΡΙΚΩΝ  ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ. ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΑΛΥΘΦΕΙ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ. ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ.


ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΑΠΑΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ 534 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.  Ο ΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΦΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΗΔΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΗΡΑΚΛΗΣ» ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΝΕΕΣ ΕΓΓΥΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.


ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ Τ.Χ.Σ. ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΕΝΔΥΘΕΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΣΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 80 ΔΙΣ ΕΥΡΩ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΩΝ 10 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ 2010, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 39 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ 2013 ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ  ΚΕΦΑΛΑΙΟ 32,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΤΟΥΣ ΤΟ 2015. ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΠΑΤΑΛΗΘΗΚΑΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ  ΚΑΘΩΣ ΕΧΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΕΞΑΝΕΜΙΣΘΕΙ ΤΟ 65% ΑΥΤΩΝ.


ΕΔΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ 2014 Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.)» ME TO ΠΟΣΟ ΤΩΝ 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ (ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΑΠΕΣΥΡΘΗ ΠΟΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ Τ.Χ.Σ. ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.


Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ Τ.Χ.Σ., ΑΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,  ΣΕ FUNDS ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΪΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΑ 34 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Τ.Χ.Σ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ  ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ.

              ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ Τ.Χ.Σ. ΔΕΝ ΕΛΗΞΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 30-6-2017, ΟΠΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΙΖΕ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ. ΠΙΘΑΝΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΘΩΣ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ.


ΑΦΟΥ ΑΠΕΤΡΑΠΗ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ FUNDS ΣΤΗΝ ΜΕΤΟΧΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.


ΤΟ Τ.Χ.Σ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, 4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΡΙΖΟΜΕΝΗ ΜΕ ΝΟΜΟ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΡΘΕ, ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ «Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών & Περιουσίας Α.Ε. (ΕΕΣΥΠ)» ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΝΟΜΟ 4389/2016  ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΕΔΟΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Α.Α.Δ.Ε. ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟ. ΕΝΩ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΜΗΝΥΣΕ ΤΟΝ ΠτΔ  ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 600 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΕΝΩ ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΚΑΛΥΠΤΑ. ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ 6 ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΑΖΙ. ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΗ. ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΥΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΑΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟ 90% ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.


ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΕΤΣΙ Η  ΦΤΩΧΙΑ  ΠΑΡΑΛΥΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.  ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ  ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ. ΑΠΟ ΔΗΜΟΥΣ, ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΑΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΜΑΝΙΩΝ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΟΛΑ.


ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΤΡΥΠΙΟΙ ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΑ ΦΤΗΝΟΜΑΓΑΖΑ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΕΣ, ΧΡΕΗ, ΔΑΝΕΙΑ, ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ, ΑΡΡΩΣΤΙΑ, ΘΑΝΑΤΟ.  ΠΟΣΗ ΑΞΙΑ ΑΡΑΓΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ  ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ;


Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ  ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΔΡΥΘΕΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΜΕ ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ BRETTON WOODS. ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΕ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ  ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΙΑΣ.


ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΟΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ  ΠΟΥ ΔΟΜΗΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ  ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΗ.  ΠΕΝΤΕ  ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΤΟΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.


Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΜΩΣ ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΕΛΕΓΧΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΕΞΥΓΙΑΝΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥΣ.


ΩΣΤΟΣΟ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΡΡΗΤΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Η ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΗΨΗΣ.


ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.


ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ. ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ, ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΟΥ, ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΟΥ.


ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.


ΔΡΑΣΕ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΘΑΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΠΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΒΛΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ. ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΤΗΝ ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΟΥ. ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ, ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ, ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ  ΕΚΤΕΛΩΝΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ.


Η «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ.


 ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.


ΕΙΝΑΙ ΧΑΟΣ!


ΠΗΓΕΣ:  

https://www.efsyn.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/284659_ora-peiraios-gia-dimosio

Δανεικά 750 δισ., προσωρινά μέχρι... το 2058


https://www.artemis-sorras.gr/txs

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ.https://www.capital.gr/oikonomia/3533342/analutika-oi-oroi-tis-auxisis-kefalaiou-tis-trapezas-peiraios

 Στόχος να μειωθεί το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κάτω του 33%.


https://dimoi.oramaellas.gr/

ΒΙΝΤΕΟ-ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ


ΠΑΡΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΔΩ :
👇👇

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια