ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ΚΑΙ... ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΕΣΠροεκλογική περίοδος στη χώρα μας και όπως συνηθίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση, έτσι και η παρούσα με κάποια μικρά δωράκια προσπαθεί να πείσει τους πολίτες να δώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης τους. Έτσι μετά την αύξηση συντάξεων, την ύστατη ώρα, έρχεται η αύξηση του κατώτατου μισθού. Μιλάμε για το κατώτατο όριο αξιολόγησης κόστους της εργασίας του καθενός από εμάς.

 

Μέσα από ένα πλήθος νόμων, άρθρων, κοινών υπουργικών αποφάσεων, προεδρικών διαταγμάτων και άλλων διατάξεων, κυρώσεις συμβάσεων, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, δημόσιες διαβουλεύσεις, προσκλήσεις, αξιολογήσεις εκθέσεων, επιστολές, υπομνήματα και τεκμηριώσεις, και βάσει του νόμου 4172/2013, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αποφάσισε την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Στο ΦΕΚ 5013/2023 εμπεριέχονται τα παραπάνω, όπως τα έχουν συνθέσει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Μέσα από εκείνα αποφάνθηκαν ότι: από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά αύξηση εσόδων στον προϋπολογισμό του e-ΕΦΚΑ, ΕΟΠΥΥ και ΔΥΠΑ εκτιμώμενου ύψους 475,8 εκατομμύρια ευρώ κατά έτος εφαρμογής, και καμία δαπάνη σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά κέρδος αυτών μιας και  αυτόματα με την αύξηση του μισθού αυξάνονται και οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία (ετήσια αύξηση των ασφαλιστέων αποδοχών κατά 1,316 δισεκατομμύρια ευρώ και εκτιμώμενη ετήσια αύξηση των εσόδων των ανωτέρω φορέων ύψους 475.865.600 ευρώ).

 

Άρα κατανοούμε πως η αύξηση αυτή δεν γίνεται χάριν στην εργατικότητά μας, αλλά για το κέρδος των Ταμείων που εμείς πληρώνουμε με την εργασία μας, με τον κόπο μας, με τον χρόνο μας, και που άλλοι Ανεξάρτητοι φορείς διαχειρίζονται. Αυτή η εκτιμώμενη ετήσια αύξηση των εσόδων των Ασφαλιστικών Ταμείων, δείχνει ξεκάθαρα ότι το κέρδος παραμένει σε αυτούς τους Φορείς και δεν διανέμεται δίκαια σε όλους όσους έχουν μοχθήσει με τη δουλειά τους, ενώ θα έπρεπε η σύνταξη, αλλά και ο μισθός τους να είναι ανάλογος της εργασίας τους και των χρόνων που εργάζονται.

 

Που πάνε λοιπόν όλα αυτά τα χρήματα;

 

Γιατί χρόνο με το χρόνο η εργασία καταντάει δουλεία, αφού οι εργαζόμενοι αμείβονται λιγότερο και δουλεύουν περισσότερο;

 

Γιατί μειώνονται συνεχώς οι συντάξεις;

 

Τα τελευταία χρόνια σε όλους τους κρατικούς προϋπολογισμούς βλέπουμε πως υπάρχει ένα αξιοσέβαστο ποσό δισεκατομμυρίων, το οποίο παρουσιάζεται ως έσοδα. Δεν κινείται, μόνο αυξάνεται και σε ερωτήσεις που έχουν υποβληθεί σε υπουργούς, αλλά και σε τέως πρωθυπουργό, δεν γνωρίζουν να απαντήσουν τι είναι αυτά τα χρήματα που υπογράφουν.

 

Εκείνοι λοιπόν που διαχειρίζονται τον πλούτο μας, αλλά και τις ζωές μας, ζητάνε την ψήφο μας και την εμπιστοσύνη μας.

 

Αυτοί που δεν γνωρίζουν τι υπογράφουν.

 

Αυτοί που δεν γνωρίζουν πώς τα βγάζουμε πέρα…

 

Τους νοιάζει;

 

Επιτρέπουμε σε αυτούς που συντελούν στην εξαθλίωσή μας να διαχειρίζονται τα δικαιώματα που μας προσφέρουν-ενώ στην πραγματικότητα έχουμε δίκαια και δικά μας και όχι δικαιώματα, όπως ακούγαμε σε όλη μας τη ζωή.

Είναι ανάγκη να θυμηθούμε πώς να λειτουργούμε και να ενεργούμε ως άνθρωποι στην φυσιολογία μας, η οποία έχει χαθεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Ο άνθρωπος έχει έμφυτες Αξίες από τη δημιουργία του.

 

ΛΟΓΙΚH - ΕΛΕΥΘΕΡIΑ - ΑΡΕΤΉ - ΔΙΚΑΙΟΣYΝΗ - ΙΣΌΤΗΣ - ΑΦΘΟΝIΑ - ΑΛHΘΕΙΑ - ΑΙΣΘΗΤΙΚH - ΑΡΜΟΝIΑ - ΑΝΔΡΕIΑ - ΕΥΔΑΙΜΟΝIΑ - ΓΝΩΘΙ  Σ'ΕΑΥΤΌΝ

 Ωστόσο, ο βίος μας έχει καταντήσει τόσο εξαντλητικός που δεν έχουμε χρόνο να κοιτάξουμε καν τον εαυτό μας. Ο χρόνος όλων μας διατίθεται προς την επιβίωσή μας, και παρότι βλέπουμε καθημερινά και βιώνουμε το παράλογο, το άδικο, την ανισότητα, το φθόνο, το ψέμα, δεν έχουμε το κουράγιο να το πολεμήσουμε. Όμως, η ψυχή μας «κλωτσάει»… ευτυχώς και έφτασε ο δίκαιος χρόνος όλα αυτά να αποτυπωθούν, να γειωθούν και να αναγνωρίσει ο κάθε άνθρωπος την ύπαρξή του- την δημιουργία του. Όταν ο άνθρωπος θα λειτουργεί πλήρως, εναρμονισμένα στο σύνολο, όπως ορίζεται και αξίζει από τη δημιουργία, έτσι θα είναι και η πολιτεία στην οποία αρμόζει να βιώνει.

Αγωνιζόμαστε να δημιουργήσουμε αυτή την Πολιτεία, να γίνουμε  Πολίτες. Έχουμε δεσμευθεί να το πραγματοποιήσουμε με την Ελλήνων Συνέλευσις.

Στις Προγραμματικές Δηλώσειςόπως έχουν κατατεθεί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου (Αρ.Πρωτ.6199/04/09/2015) δεσμευόμαστε - αυτή την Πολιτεία να αφήσουμε στο μέλλον, στα παιδιά μας. Ένα κράτος δικαίου και αλήθειας.

Εγώ δεσμεύτηκα.

Ε.ΣΥ.;

 

 ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΕΛΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια